Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Súdny deň vlády: Radičová už vraj chystá rozlúčkovú párty

Iveta Radičová pozvala poslancov do hotela
Iveta Radičová pozvala poslancov do hotela

BRATISLAVA – Už dnes poobede čaká pravicovú koalíciu najťažší deň od volieb. Pritom včera sa začalo medzi poslancami pošuškávať, že Iveta Radičová končí. Vraj to dokazuje pozvánka pre všetkých koaličných poslancov na večerný rozlúčkový žúr.

Po tom, čo Ústavný súd nariadil opakovať tajnú voľbu, sa objavili špekulácie o možnom páde vlády. Ak zvolia Dobroslava Trnku, vláda Ivety Radičovej padne.  Aspoň tak to avizovala premiérka. Ako sa Topkám podarilo zistiť, Radičová má dnes objednaný vládny Hotel Bôrik. Stretnutie by sa malo uskutočniť večer po skončení tajnej voľby. Podľa našich informácií je pozvaných 90 hostí, pre ktorých je pripravený bohatý raut. V súvislosti s tým, že premiérka spojila voľbu generálneho prokurátora s odchodom z funkcie, tak môže vyvolať špekulácie.

Hovorca predsedníčky vlády Rado Baťo nám potvrdil, že  Úrad vlády si hotel zarezervoval, no ubezpečuje, že nejde o rozlúčkovú párty. Žiadna oslava sa nekoná. Ide o pravidelné neformálne stretnutie s koaličnými poslancami o programe začínajúcej schôdze NR SR, tak ako pred každým rokovaním parlamentu,“ povedal nám. Viacerí poslanci, ktorých sme oslovili, však zostali prekvapení, že  sa stretnutie uskutočňuje až po tajne voľbe, v ktorej jediným kandidátom je opozičný nominant Dobroslav Trnka. „Je pravdou, že pani premiérka zaviedla neformálne stretnutia. Doteraz však vždy boli ešte pred začatím schôdze, ktorá začína dnes,“ prezradil  nám jeden z nich.  Kde je pravda sa ukáže už čoskoro.

Predseda SDKÚ Mikuláš Dzurinda však včera vyhlási, že Radičová neodíde z postu predsedníčky vlády. „Je to môj politický odhad. Dôverujem zodpovednosti našich poslancov, poslancov vládnej koalície,“ vyhlásil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu