Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Najvyšší kontrolný úrad bol zvolený za predsednícky úrad organizácie EUROSAI, informuje prezidentka Čaputová

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR bol zvolený za predsednícky úrad medzinárodnej stavovskej organizácie EUROSAI. Organizácia združuje 51 národných kontrolných inštitúcií. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová na sociálnej sieti s tým, že ju o tom na osobnom stretnutí informoval predseda NKÚ Ľubomír Andrassy.

archívne video

Príhovor prezidentky Zuzany Čaputovej k voľbám do Európskeho parlamentu (Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová)

"Prestížna medzinárodná pozícia NKÚ potvrdzuje autoritu tohto úradu aj u nás doma. V roku 2023 uskutočnil 35 kontrolných akcií v 135 subjektoch a adresoval im viac ako dve stovky odporúčaní na zlepšenie stavu a riešenie nedostatkov, pretože dôsledky zlých rozhodnutí majú významný dosah na schodky či zadlženosť štátu," uviedla prezidentka.

Dodala, že pri kontrole v prezidentskej kancelárii NKÚ nezistil žiadne porušenie právnych predpisov. "Prezidentská kancelária je podľa predsedu úradu príkladom dobrého hospodára, a to aj napriek tomu, že dlhodobo fungovala v rozpočtovo nestabilnom prostredí," priblížila Čaputová.Predsedovi NKÚ zaželala, aby trojročné predsedníctvo Slovenska v EUROSAI prispelo k lepšej spolupráci národných kontrolných inštitúcií a prinieslo nové myšlienky, nápady a inovatívne riešenia.

Viac o téme: NKÚZuzana ČaputováEUROSAI
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu