Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Hviezda country & bluegrass Claire Lynch na festivale Lodenica!

Claire Lynch
Claire Lynch

PIEŠŤANY - Svetoznáma Claire Lynch (USA) zavíta so svojou kapelou Claire Lynch Band aj na Slovensko! Americká speváčka, gitaristka, skladateľka, nepochybne jedna z najuznávanejších "dám" svetového bluegrassu, vystúpi na festivale Lodenica v Piešťanoch, v piatok 27. augusta 2010.

Claire Lynch je držiteľkou prestížneho ocenenia IBMA v kategórii "Speváčka roka" (1997), a nominovaná aj v IBMA awards 2009 vo viacerých kategóriách a získala dve nominácie na ceny Grammy za najlepší bluegrassový album (Claire). Taktiež bola nominovaná na svetoznámu cenu Grammy v kategórií album roka za albumy Moonlighter (1995) a Silver and Gold (1997). Na koncerte na Lodenici bude sprevádzaná kapelou zloženou z popredných amerických muzikantov.

Pred piatkovým koncertom kapely Claire Lynch Band budete mať možnosť vychutnať si jedinečnú hudobnú atmosféru festivalu Lodenica, napríklad v podaní hudobných skupín z Českej republiky ako: Hop Trop (CZ), COP a Míša Leicht (CZ), Druhá Tráva (CZ), Pavlína Jíšová a přátelé (CZ), ale budete môcť vidieť v piatkovom programe festivalu Lodenica aj obľúbeného speváka Alana Mikušeka, ktorý je jedničkou našej hudobnej scény v oblasti country.

Už 12. ročník špecializovaného medzinárodného festivalu country folk a tramskej hudby, sa i tentokrát uskutoční posledný prázdninový víkend počas troch dní, 26., 27. a 28. augusta 2010 v autocampingu Lodenica Piešťany. Ide o unikátne podujatie svojho druhu nielen na Slovensku, ale dá sa povedať aj v Európe. Okrem vyššie spomínaného jedinečného koncertu, sa na festivale LODENICA vo štvrtok, piatok a sobotu predstaví ďalších 70 hudobných skupín, medzi nimi napríklad: Jan a František Nedvěd (CZ), Wabi Daněk (CZ), Radim Hladík a Blue Efect (CZ), Slniečko, Kamelot (CZ), Tomáš Linka a Přímá Linka (CZ), Nezmaři a Miki Ryvola (CZ), Veslári, Bukasový Masív, Bokomara a Naďa Urbánková (CZ), Heavens Shore (VB, SK), Družina...

Detailné informácie o festivale, účinkujúcich kapelách či vstupenkách nájdete na www.lodenica.sk.

Vstupenky a permanentky na festival za zvýhodnenú cenu sú v predpredaji v sieti Ticketportal (www.ticketportal.sk).

Deti do 130 cm a ZŤP majú vstup zadarmo! Informácie o Claire Lynch nájdete na www.clairelynch.com.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu