Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dohra trapasu v markizáckych správach: Toto je obhajoba povodňového pokusu s kameňom!

Nie je kameň ako kameň. Zobraziť galériu (2)
Nie je kameň ako kameň. (Zdroj: int)

BRATISLAVA - Živý vstup v hlavných správach TV Markíza, ktorý sa zaoberal zvyšovaním Dunaja v Bratislave počas záplav, sa stal predmetom verejnej diskusie. Po tom, čo si diváci všimli, že redaktor Michal Hečko, urobil chybu pri pokuse s kameňom, sa začali na internete objavovať pobúrené aj škodoradostné príspevky. Rozvírená mediálna hladina napokon nenechala chladnou ani vedenie samotnej televízie, ktorá vysvetlila, ako k omylu prišlo.

Ako včera Topky informovali, TV Markíza vo svojom príspevku z nábrežia Dunaja v Bratislave urobila pokus s kameňom, ktorý mal názorne ukázať, ako rýchlo sa dvíha hladina. Redaktor ho preto umiestnil na trávnatý výbežok vedľa zatopeného chodníka s tým, že sa neskôr pozrie, ako vysoko zatiaľ voda vystúpi.

O pár desiatok minút sa počas Televíznych novín opäť spojilo štúdio s redaktorom, ktorý divákom povedal: „Keď sme kládli tento kameň asi pred pol hodinkou sem, tak, bol ešte na suchu. A teraz ako aj sami vidíte, je polovica nad vodou." To síce bola pravda, ibaže nesedelo miesto, kam pôvodne kameň položil. Ako si pozorní diváci všimli, redaktor sa o niekoľko metrov posunul, čo dokazuje aj nasledujúca fotografia, ktorá začala kolovať na internete.

Dohra trapasu v markizáckych
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: int)

Po tom, čo sa hit sociálnych sietí, dostal aj do médií, TV Markíza svoje pochybenie priznala. „Redaktor počas živého vstupu položil na zem kameň s tým, že bude sledovať ako stúpa voda. Kvôli náhlemu prívalu vody, ktorý mohol zaliať techniku, však chvíľu na to štáb dostal pokyn presunúť sa. V zmätku z obrovskej masy vody redaktor presunul aj kameň, aby ho neskôr mohli snímať z rovnakej vzdialenosti. Bol v rovnakej hĺbke ako predtým," povedala pre omediach.com vedúca PR Tatiana Tóthová.

„Rozhodne nemáme dôvod manipulovať vnímanie povodňovej situácie na Slovensku, ale mrzí nás, ak to tak na divákov pôsobilo," dodala.

Samotný redaktor sa snažil svoj čin obhájiť tým, že sa im pokazil bezdrôtový mikrofón a museli ho vymeniť za káblový. Ten však bol prikrátky, a tak sa presunuli. Aj túto verziu však na internete už stihli "roznosiť". Vidíte niekde na obrázku kábel?

Dohra trapasu v markizáckych
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu