Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Organizátori pripravili novinky v bezpečnosti

Organizátori sa postarajú o bezpečnosť návštevníkov
Organizátori sa postarajú o bezpečnosť návštevníkov

Do začiatku letného multikultúrneho festivalu Bažant Pohoda zostávajú už necelé dva mesiace a organizátori horúčkovito pracujú na jeho prípravách. Ako každý rok, aj tentoraz prinesú na trenčianske letisko viacero noviniek, tie sa budú tradične týkať aj bezpečnosti.

„Bezpečnostný štandard zvyšujeme každý rok, nemožno nám vyčítať, že sme niekedy niečo podcenili, akurát máme každoročne novšie a novšie poznatky o nových trendoch na takýchto podujatiach,“ hovorí zakladateľ a riaditeľ festivalu Michal Kaščák. „Každý rok sa stretávame s organizátormi iných festivalov a vzájomne si vymieňame skúsenosti a informácie. Vždy sa snažíme nové poznatky organizátorov využiť a aplikovať ich do organizácie najbližšej Bažant Pohody. Preto aj tento rok budú nejaké zmeny.“

 

Posilnenie záchranárskych zložiek

Záchranársky a lekársky tím na čele s Jaroslavom Vidanom a Kamilom Kučerkom odvádza každoročne na našom festivale fantastickú prácu. Podľa vedúceho záchranárskeho tímu Jaroslava Vidana sú rockové festivaly v hodnotení podujatí s hromadným výskytom obyvateľstva zaradené medzi akcie s najväčším rizikom. „K takýmto akciách patria aj tabuľky zabezpečenia a podľa nich bol festival Bažant Pohoda už v minulosti vybavený nadštandardne. Tento rok budú všetky zložky ešte vylepšené a posilnené asi o 20 percent," vyjadril sa Jaroslav Vidan. Novinkou bude aj vlastná rádiokomunikácia záchranárskych zložiek, ktorá by nemala byť narušená ani nepriazňou počasia.

 

O2 pripraví aplikácie aj pre ľudí mimo festivalu

Spoločnosť Telefonica O2 aj tento rok pokračuje v partnerstve s festivalom Bažant Pohoda. Rovnako, ako v minulosti, aj tentoraz zastreší tanečný O2 Stage a pripravní špeciálne technologické služby. Už po minulé roky si mohli návštevníci aktivovať festivalový SMS servis, vďaka ktorému boli informovaní o zmenách v programe a dostávali aj správy o organizačných novinkách, rovnako si mohli nainštalovať SMS Reminder, ktorý im pripomínal začiatky vybraných koncertov. Tento rok bude SMS servis rozšírený o časť aplikácie, určenej pre ľudí mimo festivalového areálu, rodičov, kamarátov a príbuzných, ktorí chcú vedieť, čo sa na festivale deje. O2 rovnako zabezpečí vybavenie Recepčného, informačného a podporného centra a aj kontaktnú hotline linku technologickými zariadeniami a službami umožňujúcimi nezávislé GSM spojenie.

 

V spolupráci s Modrým anjelom pripravujeme RISC

V spolupráci s Modrým anjelom pripravujeme RISC - Recepčné, informačné a podporné centrum, ktoré bude fungovať počas celého festivalu a v prípade potreby bude koordinovať komunikáciu medzi všetkými potrebnými zložkami organizácie - strážnou službou, políciou, mestskou políciou, hasičským a záchranným zborom, záchrannou zdravotnou službou a organizátorom. Na čele Modrého anjela stojí Radovan Bránik, ktorý sa ako vedúci Krízového intervenčného tímu ministerstva zdravotníctva staral o psychosociálnu pomoc pre mnohých, ktorí boli zasiahnutí vlaňajším nešťastím. Agentúra Pohoda je aktívnym členom Health & Safety komisie Európskej asociácie festivalov Yourope, kde označili vytvorenie RISC centra za výnimočný krok, ktorý nemá vo festivalovej Európe obdobu.

 

Pracovisko SHMÚ priamo na letisku

Počasie sledujeme pri organizácii festivalu každý rok. Neustále kontrolujeme systém Aladin, ktorý mapuje a predpovedá počasie v jednotlivých lokalitách Slovenska a svojou kvalitou je jednoznačne výkladnou skriňou Slovenského hydrometeorologického ústavu. Tento rok bude SHMÚ úzko spolupracovať s našim tímom, svoje stanovisko si rozloží rovno na trenčianskom letisku, odkiaľ bude monitorovať počasie a konzultovať svoje poznatky. Vďaka špecialistom tak budeme mať nadštandarné informácie.

 

Nový stan dodá renomovaná anglická firma Kayam

V tomto roku sme nadviazali spoluprácu s anglickou firmou Kayam, ktorá je podľa mnohých našich kolegov z iných európskych festivalov absolútnou špičkou v konštrukcii a stavbe veľkokapacitných stanov. Kayam postaví na našom festivale tanečný O2 Stage. Teší nás prístup tejto renomovanej spoločnosti, jej zástupca nás navštívil na Slovensku, bol na obhliadke trenčianskeho letiska a ochotne pristúpil aj na účasť na stredajšej tlačovej konferencii. Veľké letné festivaly sa bez takýchto stavieb robiť nedajú a my sme radi, že budeme mať to najlepšie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu