Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Simeonova nádherná expozícia veteránov

Na Truck aréne budete môcť obdivovať expozíciu Mariána Simeona
Na Truck aréne budete môcť obdivovať expozíciu Mariána Simeona

PIEŠŤANY - Účastníci tohto ročníka Truck arény budú mať možnosť obdivovať nádhernú expozíciu veteránov Mariána Simeona, pri pohľade ktorej máte pocit, ako by ste sa preniesli o niekoľko desiatok rokov dozadu. Tak ako aj po minulé roky sa počas prestávky predstavia jazdami americkej vojenskej techniky Old Duty Trucks z Nového Mesta nad Váhom.

Históriu americkej armády prinesie práve zberateľ vojenských veteránov, Novomešťan Marián Simeon. Predstaví sa s veteránskymi kúskami, ako napr. s vyprosťovacím vozidlom. Nebudú chýbať americké sanitné vozidlá, džípy, i ťažké vojenské dopravné prostriedky s uniformovanými vojakmi, ktorí budú okupovať rozsiahlu časť festivalu Truck aréna.

Tejto vzorke zámorskej armády velí spomínaný zberateľ vojenských veteránov, Novomešťan Marián Simeon, ktorý tak mapuje zároveň históriu druhej svetovej vojny. Všetky autá sú spoza oceánu, vyrobili ich v Amerike. Tieto vozidlá bojovali aj pri vylodení spojencov v Normandii 6. júna 1944. V zbierke sa nachádza desať vozidiel všetkých kategórií.

Tento zberateľ sa netají svojím nadšením pre americkú vojnovú techniku. Doslova za poklad v jeho malom múzeu považuje "aktuálny strieborný skvost", najväčšie auto druhej svetovej vojny. Ako tvrdí, na celom svete sú iba štyri kusy. Ide o obrnený vyprosťovací ťahač Pacific M26 s úžasnými parametrami, 18-litrovým benzínovým motorom a 6 valcami. Jeho spotreba je neuveriteľných 150 litrov na 100 kilometrov. Naozaj je sa na čo tešiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu