Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Noc v múzeu 2: Splnenie Stillerovho detského sna

Ben Stiller
Ben Stiller

Autori Noci v múzeu 2 vedeli, že ak má Larry zažiť ďalšie fantastické dobrodružstvo, musí sa urobiť poriadny krok – vo veľkosti, dobrodružstve i prekážkach, ktoré bude Larry musieť zdolať. Čo je ale väčšie než Múzeum histórie prírody v New Yorku? Existovala iba jediná odpoveď.

Existovala iba jediná odpoveď. A viedla priamo do hlavného mesta Spojených štátov – Washingtonu a do jediného múzea založeného samotnými daňovými poplatníkmi – očarujúceho Smithsonian institutu.

„S Benom Stillerom sme sa už predtým zhodli na tom, že ďalšie pokračovanie nebudeme točit, kým nebudeme mať nový, velký príbeh. Keď sa objavil nápad, že vezmeme Larryho do Smithsonian, vedeli sme, že to je to pravé. Boli sme nadšení,” hovorí Shawn Levy, režisér oboch dielov filmu.

Filmaři měli možnost vymyslet příběh, ve kterém se setkají nejstatečnější dobrodruzi a největší mozky historie, ačkoliv v reálu by se nikdy nepotkali.
Hrať Larryho v múzeu Smithsonian znamenalo pre Stillera splnenie detského sna. “Smithsonian bolo vždy moje najobľúbenejšie múzeum. Pamätám si, že som sem chodil ako dieťa, pretože majú vesmírnu loď Enterprise zo Star Treku,” hovorí Stiller. 

Ďalšia vec, ktorá Stillera motivovala natočiť dvojku, bolo vedomie, že ich film prilákal do múzeí viac ľudí. “Je príjemné počuť, že v dobe, keď existuje toľko možností rozptýlenia, sa deti tešia, že pôjdu do múzea.” 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu