Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia sa naďalej zaoberá trestným oznámením Kotlebu na Danka za údajné vyhrážanie

Marian Kotleba a Andrej Danko
Marian Kotleba a Andrej Danko (Zdroj: SITA/Diana Černáková, Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Bratislavská polícia sa naďalej zaoberá trestným oznámením predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu na predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS) za údajné nebezpečné vyhrážanie.

"V tomto prípade vyšetrovanie naďalej pokračuje. Vo veci sa vykonávajú všetky potrebné úkony s cieľom jej náležitého objasnenia," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Oznámenie v druhej polovici októbra postúpila Krajská prokuratúra (KP) v Bratislave polícii, keď o tom vtedy informoval hovorca KP v Bratislave Michal Šúrek.

"Vo veci trestného oznámenia Mariana K. (bolo doručené z Generálnej prokuratúry SR 11. októbra na KP v Bratislave, pozn.) proti Andrejovi D. pre podozrenie z prečinu nebezpečného vyhrážania podľa Trestného zákona bola 17. októbra uplatnená výberová príslušnosť Krajskej prokuratúry v Bratislave. Toho istého dňa bolo uvedené trestné oznámenie odovzdané na vybavenie vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave," uviedol Šúrek.

ĽSNS trestným oznámením reagovala na Dankove vyhlásenia, že predstaviteľom ĽSNS vyhlasuje vojnu a návrhom zákona chce docieliť rozpustenie strany. Predseda Národnej rady SR Andrej Danko pred časom avizoval, že si hodlá splniť svoju občiansku povinnosť a pôjde dať vysvetlenie príslušným orgánom v súvislosti s trestným oznámením.

Viac o téme: Trestné oznámenieSNSAndrej DankoĽSNSMarian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu