Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

NAKA preveruje majetky Kaliňáka a Počiatka: Je za tým biznis s Bašternákom

Ladislav Bašternák
Ladislav Bašternák (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra (NAKA) vykonáva operatívne preverovanie vo veci majetkových pomerov osôb spájaných s kauzou podnikateľa Ladislava Bašternáka.

"Národná jednotka finančnej polície NAKA Prezídia Policajného zboru vykonáva operatívne preverovanie uvedených skutočností," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl. Ďalej zdôraznil, že podľa zákona o Policajnom zbore je operatívno-pátracia činnosť systém spravidla utajených spravodajských opatrení vykonávaných Policajným zborom na účely predchádzania, zamedzovania, odhaľovania a dokumentovania trestnej činnosti a zisťovania jej páchateľov, zabezpečovania ochrany určených osôb a strážených objektov, technicky chránených objektov, zabezpečovania a poskytovania ochrany a pomoci ohrozenému svedkovi a chránenému svedkovi, ochrany štátnej hranice a vypátrania osôb a vecí. "Vzhľadom na vyššie uvedené nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," dodal. O záležitosti ako prvý informoval Denník N.

Denník už v stredu zverejnil, že Generálna prokuratúra SR nariadila vykonať kompletné majetkové profily ministra vnútra Roberta Kaliňáka, bývalého ministra dopravy a financií Jána Počiatka, podnikateľa Ladislava B. a advokáta Mareka T. Prokuratúra sa tak rozhodla spraviť pri preverovaní kauzy B. A. Haus, uviedol denník. V spomínanej firme kúpil minister vnútra Kaliňák v roku 2013 podiel. Opozícia tvrdila, že príliš lacno, čo považovali za formu úplatku za zastavenie vyšetrovania údajných daňových podvodov Ladislava B.

Viac o téme: KauzaPolícia SlovenskoLadislav BašternákMajetkové pomery
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu