Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pomočila a zneuctila korán: Obvinenú Sheilu dnes prepustili na slobodu

Sheila Sz. Zobraziť galériu (2)
Sheila Sz. (Zdroj: TASR/Branislav Račko)

BRATISLAVA - Senát Najvyššieho súdu SR dnes na neverejnom zasadnutí rozhodol o prepustení obvinenej Sheily Sz. z väzby na slobodu. Ako informoval tlačový odbor NS SR, väzbu súd nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka.

"Obvinenej uložil povinnosť oznámiť orgánu činnému v trestnom konaní, ktorý vedie konanie, miesto pobytu a každú jeho zmenu, povinnosť preberať úradné zásielky, dostavovať sa na predvolanie orgánov činných v trestnom konaní a zákaz vykonávať činnosť, pri ktorej malo dôjsť k spáchaniu trestnej činnosti," informoval tlačový odbor najvyššieho súdu.

Sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) pre prípravné konanie v Banskej Bystrici vzal Sheilu Sz. do väzby 19. februára. Obvinená je zo zločinu výroby extrémistických materiálov spáchaného spolupáchateľstvom v súbehu s prečinom násilia proti skupine obyvateľov, prečinom hanobenia rasy a presvedčenia a prečinom podnecovania k národnostnej, rasovej a etickej nenávisti. Sheilu Sz. stíhali od 16. februára a zadržali ju 17. februára.

Obvinená sa podieľala na výrobe videa, na ktorom ukazuje knihu s nápisom The Quran, o ktorej opakovane tvrdí, že je to korán. Na videu zverejnenom na internete z nej vytrháva strany, hádže ich na zem a potom ich zapáli. Jednou zo strán si pritom na videu utrie zadok a roztrhanú knihu pomočí.

Zároveň vyzýva na boj proti moslimom. Za tieto trestné činy hrozí 24-ročnej žene trest od šesť mesiacov až do šesť rokov. Na videu tiež vidno, ako obvinená okrem iného tvrdí, že v žiadnom prípade ju nikto nezastaví vo vysielaní videí, zverejňovaní fotografií alebo prezentovaní názorov na islam.

Pomočila a zneuctila korán:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube, mirror.co.uk, ultimosegundo.ig.com.br)

Viac o téme: Sheila Sz.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu