Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Definitíva pre ďalšiu sýkorku: Roháč dostal za bombové útoky a vraždy doživotie

Jozef Roháč
Jozef Roháč

BUDAPEŠŤ - Maďarský súd hlavného mesta dnes v zlúčenom súdnom procese týkajúcom sa bombového útoku na budapeštianskej ulici Aranykéz v roku 1988 a dvoch prípadov vrážd vykonaných v Budapešti v roku 1998 odsúdil hlavného obvineného Slováka Jozefa Roháča na trest doživotného odňatia slobody.

Zločiny, z ktorých je štvorica obžalovaná, si vyžiadali celkovo šesť obetí. Všetci obvinení v záverečnej reči tento utorok žiadali oslobodenie od obžaloby. Prokurátor pre Jozefa Roháča a Tamása P. 21. marca žiadal doživotný trest odňatia slobody. V prípade Jozefa Roháča žiadal, aby bol uznaný za vinného z trestného činu plánovanej viacnásobnej vraždy s ohrozením života mnohých ľudí, ako aj zo spolupáchateľstva pri zneužití strelnej zbrane a streliva. Tamás P. je podľa prokurátora zodpovedný za objednanie uvedeného atentátu.

Ďalší občan SR je obvinený zo spolupáchateľstva a štvrtým obvineným je maďarský občan Attila F. Obvineného Roháča zadržali vo februári 2011 na Slovensku na základe európskeho zatykača vydaného v Maďarsku. Od 18. apríla 2011 je vo vyšetrovacej väzbe v Maďarsku.

Viac o téme: Jozef RoháčBudapešť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu