Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bývalý šéf sýkorovcov je už na Slovensku: Súd ho poslal do väzby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Róbert L. alias Kýbel, považovaný za najvyššieho bossa bratislavskej skupiny sýkorovcov, ktorého na úteku zadržala nemecká polícia koncom októbra, ide do väzby. Rozhodol o tom dnes sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici.

Róbert L. je obžalovaný a obvinený minimálne z 11 vrážd a iných trestných činov. Ako informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, dôvodom jeho väzby je obava, že by mohol utiecť, ovplyvňovať svedkov na slobode a pokračovať v trestnej činnosti. Ako dodala, obvinený podal voči rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej v najbližších dňoch rozhodne Najvyšší súd SR.

Róberta L. dnes za prísnych bezpečnostných opatrení previezli na Slovensko z Nemecka, kde ho zadržali 23. októbra tohto roku v Kolíne nad Rýnom. Mimoriadne opatrenia sprevádzali aj jeho eskortu do Ústavu na výkon väzby v Banskej Bystrici, kde sudca rozhodoval.

"Hľadanú osobu, ktorá bola koncom októbra zadržaná v Nemeckej spolkovej republike na základe záznamu v Schengenskom informačnom systéme, dnes slovenská polícia prevzala od nemeckých orgánov na základe rozhodnutia o vykonaní viacerých európskych zatýkacích rozkazov vydaných ŠTS v Pezinku na účely trestného stíhania," konštatoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

 

Viac o téme: Sýkorovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu