Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Roky sa ukrýval, dnes stojí pred súdom: Megaproces so sýkorovcami, Rus členstvo v gangu nepoprel

Martin Bihári alias Rus
Martin Bihári alias Rus

BANSKÁ BYSTRICA - V megaprocese so sýkorovcami sa dnes pred senát postavil jeden z najvyššie postavených členov skupiny Martin Bihári, prezývaný Rus, ktorý sa roky skrýval a pred spravodlivosťou unikal. Zadržali ho v októbri v Česku, kde žil s rodinou. V inom procese už dostal právoplatný trest 21 rokov, na súd preto prišiel z výkonu trestu.

Za prísnych bezpečnostných opatrení v Ústave na výkon väzby v Banskej Bystrici pokračuje dnes odročené hlavné pojednávanie Špecializovaného trestného súdu v kauze zločineckého gangu sýkorovcov. Pred senát sa po prvý raz od začiatku procesu v januári tohto roka postavil jeden Martin Bihári. Do dnešného dňa súd konal voči nemu ako ujdenému.

Na úteku bol viac ako 5 rokov

Rus bol na úteku vyše päť rokov a bolo na neho vydaných niekoľko zatykačov. V októbri tohto roka ho chytila česká polícia v juhomoravskej obci Suchohrdly v okrese Znojmo pred domom, v ktorom žil s rodinou. Mal pri sebe falošné doklady. Krajský súd Brno rozhodol o jeho vydaní na Slovensko. Bihári už dostal právoplatný trest 21 rokov väzenia v inom procese, a preto ho po vydaní na Slovensko eskortovali rovno do Ústavu na výkon trestu v Banskej Bystrici.

Rus čelí pred senátom Špecializovaného trestného súdu obžalobe v kauze vrážd z rokov 1998 a 1999 - za účasť na vražde Miloša Piliara a tiež za pomoc pri vražde Dalera Hlavačku a Romana Deáka. Podobne ako ostatní obžalovaní má na krku aj zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny sýkorovcov, čo vo svojej dnešnej výpovedi nepoprel a vypovedá aj k ďalším skutkom.

Pred senát sa postaví aj Kýbel

Očakáva sa, že pred senát sa v dohľadnom čase postaví aj najvyššie postavený boss sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel, ktorý je podľa dnešných slov jeho obhajcu vo vydávajúcej väzbe v Nemecku.

Viac o téme: RusSýkorovciMartin Bihári
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu