Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Agresívny expolicajt Tiefenbach z kontroverzného videa: Pojednávanie mu odročili

Ľuboš Tiefenbach
Ľuboš Tiefenbach (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - V utorok ôsmeho decembra vytýčil Okresný súd Bratislava V ďalšie pojednávanie s bývalým policajtom Ľubošom Tiefenbachom. Ten je obžalovaný z trestných činov zneužitia právomoci verejného činiteľa a obmedzovania osobnej slobody.

Prvé pojednávanie v tomto prípade naplánované na 13. októbra sudkyňa odročila. Dôvodom bolo, že obhajca bývalého policajta údajne nedostal na pojednávanie predvolanie, preto sa nestačil adekvátne pripraviť. "Dozvedeli sme sa o tom len z médií. Žiadame zachovať lehotu potrebnú na prípravu," vyhlásil vtedy obhajca.

Ľuboš Tiefenbach je známy z medializovanej kauzy z októbra 2014. Na internete sa vtedy objavilo video, na ktorom policajt počas cestnej kontroly použil voči vodičke fyzické donucovacie prostriedky, ktoré vyšetrovateľ a prokuratúra vyhodnotili ako neprimerané. Preto teraz už expolicajt čelí obžalobe z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa a tiež z obmedzovania osobnej slobody. Video nakrútila dcéra vodičky, ktorá bola na mieste incidentu. Prípadom sa v minulosti zaoberal aj parlamentný výbor pre bezpečnosť a obranu. 

Viac o téme: Ľuboš Tiefenbach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu