Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V ostrosledovanej kauze udelila sudkyňa trest: Ľuboš Tiefenbach neprišiel na súd, tu je výhovorka

poškodené a expolicajt Zobraziť galériu (3)
poškodené a expolicajt (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Pred rokom a pol otriasla Slovenskom šokujúca udalosť. Dnes už expolicajt Ľuboš Tiefenbach kontroloval vodičku v Petržalke, pri čom sa podľa polície správal v rozpore so zákonom. Jeho prípad už prejednáva Okresný súd Bratislava V. Dnes uložil bývalému policajtovi pokutu 100 eur, nakoľko sa nedostavil na hlavné pojednávanie.

Podľa sudkyne dnes ráno doručil Ľuboš Tiefenbach na súd výmenný lístok od lekára bez čitateľného podpisu a čitateľnej pečiatky s dátumom 22.2.2015. Na pojednávanie sa nedostavil ani obhajca obžalovaného, ktorý taktiež dostal pokutu vo výške 100 eur. "Nepovažujem to za riadne a včasné ospravedlnenie neúčasti na pojednávaní," vyjadrila sa sudkyňa na margo výmenného lístka Ľuboša Tiefenbacha. Obžalovaný súdu podľa nej nedoručil iné potvrdenie o jeho práceneschopnosti.

Na dnešné pojednávanie sa dostavilo viacero svedkov, ktorých však kvôli neúčasti obžalovaného a jeho obhajcu nemohli vypočuť. Súd odročil pojednávanie na 12. apríla tohto roka.

V ostrosledovanej kauze udelila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Ľuboša Tiefenbacha obvinili v roku 2014 po tom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke z októbra 2014, počas ktorej sa mal k vodičke auta správať v rozpore so zákonom. Na 49 dní skončil za mrežami v Leopoldove z obáv pre možné ovplyvňovanie svedkov.

V ostrosledovanej kauze udelila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Prokurátor podal obžalobu na bývalého policajta v máji minulého roka pre trestný čin obmedzovania osobnej slobody v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa. Pri týchto trestných činoch stanovuje Trestný zákon trest odňatia slobody na tri až osem rokov pri obmedzovaní osobnej slobody a dva až päť rokov v prípade zneužívania právomoci verejného činiteľa. Vtedajšieho príslušníka pohotovostnej motorizovanej jednotky prepustili z Policajného zboru 19. decembra 2014. Obžalovaný svoju vinu odmieta.
 

Viac o téme: ExpolicajtĽuboš Tiefenbach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu