Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tvrdá rana veriteľom Váhostavu: Pravá ruka Širokého stojí za schránkou, ktorá chce peniaze!

Marián Moravčík
Marián Moravčík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Súčasný riaditeľ spoločnosti Váhostav-SK Marián Moravčík mal zastupovať aj schránkovú firmu Lomark, ktorej stavebná spoločnosť dlhuje peniaze. Tvrdí to Peter Kunder z Aliancie Fair-play na svojom blogu na stránke Denníka N. Odvoláva sa na dôkazy, ktoré aliancia získala.

"Sú závažné i preto, že Lomark by mal konať ako vymáhač dlhov i dlžník zároveň," uviedol Kunder. Firma Lomark bola zvolená do výboru veriteľov spoločnosti, kam ju odhlasovali ostatní veritelia ako svojho zástupcu. A nie ako zástupcu firmy, ktorá im naopak dlží peniaze.

Aliancia Fair-play má podľa Kundera k dispozícii generálne plnomocenstvo z konca roku 2010, v ktorom firma Lomark splnomocňuje Moravčíka v podstate na všetko. Za slovami, že Moravčík "je oprávnený najmä, nie však výlučne" nasleduje ilustračný dvojstranový výpočet právomocí. Uvádza sa v ňom neobmedzené disponovanie s hnuteľným a nehnuteľným majetkom, obchodné vedenie, zastupovanie v rôznych konaniach, právomoc prijímať a prepúšťať zamestnancov, či podávať v mene spoločnosti návrhy za zmeny v obchodnom registri.

"Aj keď Moravčík formálne nebol konateľom firmy, prakticky mal všetky jeho právomoci," dodal Kunder. Generálne plnomocenstvo bolo pritom podľa neho udelené na dobu neurčitú. "Vôbec teda nie je absurdné pýtať sa, či Marián Moravčík nekoná za spoločnosť Lomark aj v súčasnosti," podčiarkol. Moravčík podľa neho plnomocenstvo prijal a preukázateľne ho aj využíval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu