Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Policajt, ktorý mal robiť Cinkotovi krytie: Herec nebol ani informátor, tvrdí!

Policajt tvrdí, že Cinki drogy kupoval pre seba
Policajt tvrdí, že Cinki drogy kupoval pre seba (Zdroj: Polícia, greb Tv JOJ)

BRATISLAVA – Neviem prečo si vybral práve mňa. Policajný operatívec, na ktorého sa počas pojednávaní v drogovej kauze Dušan Cinkota odvolával, tvrdí, že herec klame. Do bytu, v ktorom ho zadržali s dávkami pervitínu vraj nešiel po informácie, ktoré mal dodať políci, ale kvôli tomu, aby drogy kúpil pre seba a na ďalší biznis. Rozhovor s policajtom priniesla Tv JOJ.

Ostro sledovaný prípad známeho herca Dušana Cinkotu sa tiahne už od roku 2007, kedy ho polícia pri drogovej razii v bratislavskej Dúbravke zadržala so šiestimi striekačkami pervitínu, z ktorých by sa dalo vyrobiť až 200 jednorazových dávok. Cinkota tvrdí, že drogy kupoval na príkaz mužov zákona, s ktorými spolupracoval. To však odmieta ako policajný prezident Tibor Gašpar, tak aj policajt, na ktorého sa herec počas súdov odvolával.

Neviem sa vyjadriť, prečo si vybral práve mňa. Jediné, čo môžem k tomuto prípadu povedať, je to, že pán Dušan C. v tomto konkrétnom prípade nevystupoval ako nejaká súčasť kontrolovanej dodávky," prezradil policajný operatívec, ktorého Cinkota na pojednávaní označil za osobu, ktorej mal informácie z inkriminovaného bytu donášať. Herec vraj šiel do bytu s cieľom kupovať drogy pre vlastnú potrebu a na ďalšie obchodovanie s nimi. Operatívec odmieta tvrdenie, že Cinkota robil policajného informátora a rozsudku, podľa ktorého má stráviť 8 rokov za mrežami, verí.

Informácie o Cinkotovej spolupráci s políciou vyvrátil aj samotný policajný prezident Tibor Gašpar. Tvrdí, že takýto obchod by musel osobne schváliť minister vnútra a Cinkota ako agent by drogy kupoval za peniaze polície, nie za vlastné. Podľa Gašpara policajti v bratislavskej Dúbravke sledovali skupinu "varičov" pervitínu a pri tom náhodou narazili aj na Cinkotu, ktorý si tam drogy kupoval. Potvrdil, že Cinkota políciu o istých veciach informoval.

Podľa Gašpara by o prípadnej spolupráci Cinkotu s políciou museli existovať úradné záznamy. Informácie, ktoré herec polícii poskytol, majú byť poznačené v informátorskom spise. Ten si však súd nevyžiadal a uveril len výpovedi policajta. "Nebola vôľa otvoriť Pandorinu skrinku", komentoval počínanie súdu Cinkotov advokát Jaroslav Penc a nevylúčil, že prípadne zverejnenie informácii zo spisu by mohlo poškodiť niektoré známe osobnosti.

Rozsudok, podľa ktorého si má Cinkota odsedieť 8 rokov za drogovú trestnú činnosť, padol ešte minulý týždeň v stredu. Herec však dodnes do väzenia nenastúpil a polícia po ňom pátra. Podľa medializovaných informácií sa pred trestom skrýva na severe Slovenska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu