Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Súd v kauze Dobrovodský: Róm sa vyhrážal a rozkopal bránu, je to len priestupok!

Na snímke údajný útočník Jozef Danihel (v pásikavom svetri) Zobraziť galériu (5)
Na snímke údajný útočník Jozef Danihel (v pásikavom svetri) (Zdroj: archív O. D.)

BRATISLAVA/MALACKY - Medializovaný spor medzi Oskarom Dobrovodským a problematickou rómskou rodinou sa včera prvýkrát dostal na súd. Dobrovodský má po dlhom čase konečne dôvod na úsmev, sudkyňa mu totiž na pojednávaní dala za pravdu. Napriek tomu je však Malačan nespokojný s nízkym trestom.

Okresný súd v Malackách vo štvrtok vypočúval jedného z členov neprispôsobivej rodiny Jozefa Danihela ml. (16). Tragikomédiou nazval Dobrovodský pojednávanie hneď na začiatku, keď sa súd musel posunúť o hodinu  kvôli mladému Jozefovi, ktorý stratil občiansky preukaz a musel si vybaviť náhradný doklad.

Jozef sa mal podľa výpovedí Dobrovodskému vyhrážať zabitím a rozbiť jeho vchodovú bránu. „Vy ku..vy vyzabíjam vás,“ kričal podľa Oskara mladý Róm. Tínedžer Danihel však tvrdí, že Malačan si celý útok vymyslel a naopak, že práve on sa vyhrážal jeho rodine „vyhladením“ kotlebovcami. Podľa obhajcu mladého Danihela nebolo preukázané, že sa skutok stal a žiadal, aby bol spod obžaloby oslobodený.

Po dlhých troch hodinách sudkyňa nakoniec vyniesla verdikt a uznala, že skutok sa stal a spáchal ho obžalovaný Danihel. Tento agresívny útok však bol podľa nej málo závažný a posunula ho na prejednanie obvodnému úradu ako priestupok. Prokurátor ani Dobrovodský s verdiktom nesúhlasia a odvolali sa.

Dobrovodský na súde

Dobrovodský

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu