Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Aktér Gorily stíhaný za 500 miliónov: Vyhol sa trestu pre psychickú chorobu, už je na slobode!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - Bývalý kňaz Ľudovít Báthory, ktorého na Špeciálnom súde v Pezinku stíhali za podvody s pozemkami rožňavskej diecézy v hodnote 500 miliónov korún, sa mal liečiť v ústave. Namiesto toho mu už rok po nariadení súdu, zmenili ústavnú liečbu na ambulantnú a dostal sa na slobodu. O prípade informovala dnes televízia Markíza.

Obvinenie z podvodu zrušili Báthorymu na súde v roku 2006. Znalci povedali, že bol psychicky chorý a na slobode by sa mohol dopúšťať trestnej činnosti. Jeho trestné stíhanie teda zastavili. O zmene ústavnej liečby na ambulantnú rozhodol podľa televízie sudca Okresného súdu v Žiari nad Hronom a bývalý Špeciálny súd o tom ani neinformoval. Sudca medzitým zomrel.

Báthory podľa televízie na súde tvrdil, že do podvodov ho zatiahli agenti Slovenskej informačnej služby (SIS) a že ho riadila agentka s krycím menom Kováčová. Tá istá, ktorá vystupovala v kauze bývalého starostu bratislavskej mestskej časti Rača Pavla Bielika. Báthory sa spomína v údajnom spise Gorila. Bývalý policajt Ján Rejda o ňom istému podnikateľovi hovorí, že je napojený na SIS, ktorá ho chránila a zariadila, že je nesvojprávny. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu