Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Petržalka je dnes v pozore: Pred obedom začala horieť škola, vystrašení rodičia si bežali po deti!

Základná škola Prokofievova v Petržalke. Zobraziť galériu (5)
Základná škola Prokofievova v Petržalke. (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Chvíle strachu zažili dnes rodičia školákov zo Základnej školy Prokofievova v bratislavskej Petržalke. Krátko pred obedom totiž začalo v škole horieť a deti museli evakuovať. Nikomu sa nič nestalo a žiaci mali tak neplánovane skrátené vyučovanie.

VIDEO na Základnej škole Prokofievova zasahovali dnes hasiči

V petržalskej základnej škole na Prokofievovej horelo (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Požiar, ktorý vypukol v  pondelok krátko pred poludním v školníckom byte v tesnej blízkosti jedálne na Základnej škole Prokofievova v Bratislave, sa podarilo uhasiť. Žiaci aj personál školy sú mimo ohrozenia života. Potvrdila to hovorkyňa bratislavskej mestskej časti Petržalka Mária Halašková.

Petržalka je dnes v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Požiar bol zlikvidovaný v krátkom čase po príjazde hasičov, zasahovalo 18 príslušníkov Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Bratislavy so štyrmi kusmi hasičskej techniky," priblížil hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave Štefan Koči. Spresnil, že evakuovaných bolo 327 osôb, z toho bolo 291 žiakov.

Petržalka je dnes v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Neplánovane skrátené vyučovanie

"Z bezpečnostných dôvodov boli deti evakuované a vyučovanie majú pre dnešok prerušené," uviedla Halašková. Ako dodala, všetky ostatné informácie poskytne zákonným zástupcom žiakov vedenie základnej školy prostredníctvom online stránky EduPage.

Petržalka je dnes v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Podľa doterajších informácií krátko po 11.30 h došlo v jednej z miestností z doposiaľ presne nezistených príčin k požiaru," spresnil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Doplnil, že zisťovaním presných príčin a okolností udalosti sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V.

Viac o téme: PožiarHasičiPetržalkaZákladná školaProkofievova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu