Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nekalé obchody so steroidmi ukončila mega policajná akcia: Francúzi informujú o zatknutí 21 Slovákov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Bezpečnostné zložky vo východnej Európe rozbili medzinárodnú sieť priekupníkov zakázaných anabolík dovážaných do Európy z Číny, informovala v pondelok francúzska žandarméria, ktorá sa do tejto operácie tiež zapojila. Rozsiahla "koordinovaná policajná operácia" viedla k zatknutiu 25 podozrivých - 21 Slovákov, dvoch Ukrajincov a dvoch Poliakov.

Ako v noci na utorok informoval portál France 24, policajná operácia sa uskutočnila 18. februára na Slovensku, na Ukrajine a v Poľsku. Predchádzali jej viac ako dva roky vyšetrovania iniciovaného najmä žandarmériou v oblasti francúzskeho mesta Toulouse, kde priekupníci zásobovali niekoľko obchodov s výživovými doplnkami.

Rozsiahla "koordinovaná policajná operácia" v uvedených troch krajinách viedla k zatknutiu 25 podozrivých - 21 Slovákov, dvoch Ukrajincov a dvoch Poliakov. Francúzska žandarméria vo svojej správe spresnila, že do operácie bolo zapojených viac ako 270 osôb vrátane 15 vyšetrovateľov, francúzskych magistrátnych sudcov i diplomatov.

Zhabaných počas operácie bolo "niekoľko tisíc tabliet so steroidmi, rastovými hormónmi a (inými) liekmi, desiatky ton suroviny používanej na prípravu výživových doplnkov - vrátane niekoľkých miliónov prázdnych kapsúl -, dve tony potravinových doplnkov nespĺňajúcich požiadavky, ktoré boli pripravené na predaj". Zasahujúce bezpečnostné zložky skonfiškovali aj "imanie v hodnote viac ako dva milióny eur pochádzajúce z trestnej činnosti".

Vo vyhlásení francúzskej žandarmérie sa uvádza, že zločinecká skupina operujúca zo Slovenska dovážala steroidy z Číny. Zakázané látky sa balili do blistrov alebo injekčných striekačiek na priame použitie a predávali sa prostredníctvom webových stránok. Tovar sa potom prepravil do Poľska.

Viac o téme: ZatknutieAnabolikáČínaFrancúzskoSlováci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu