Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vodičovi v Bánovciach namerali v dychu 2,4 promile, nafúkal aj vodič z povolania

Šofér najskôr zapieral, nakoniec sa však priznal, že ide z krčmy a trochu si vypil Zobraziť galériu (4)
Šofér najskôr zapieral, nakoniec sa však priznal, že ide z krčmy a trochu si vypil (Zdroj: SITA/KR PZ Trenčín)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Policajti z Bánoviec nad Bebravou kontrolovali na Ulici J. C. Hronského v Bánovciach 56-ročného vodiča automobilu značky Peugeot. Okrem toho, že automobil nemal platnú emisnú kontrolu, zistili, že vodič je pod vplyvom alkoholu.

Ako informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne na sociálnej sieti, vodičovi namerali v dychu najskôr 2,27 promile a pri opakovanej skúške 2,40 promile alkoholu. „Policajti vodičovi následne ďalšiu jazdu zakázali a v zmysle zákona mu obmedzili osobnú slobodu. Po vytriezvení ho neminie obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Hrozí mu trest odňatia slobody až na jeden rok,“ informuje polícia.

Šofér najskôr zapieral, nakoniec
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/KR PZ Trenčín)

Šofér najskôr zapieral, nakoniec
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/KR PZ Trenčín)

Šofér najskôr zapieral, nakoniec
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/KR PZ Trenčín)

Alkohol v dychu namerali aj vodičovi z povolania

Bratislavská polícia opäť upozorňuje vodičov, že alkohol za volant nepatrí. Apeluje preto na nich, aby sa na cestách správali zodpovedne voči sebe, ale aj iným účastníkom cestnej premávky. Tento týždeň eviduje už dva prípady, keď vodič šoféroval pod vplyvom alkoholu. V jednom prípade išlo o vodiča z povolania. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

V prvom prípade išlo o vodičku, ktorá v pondelok (3. 2.) spôsobila dopravnú nehodu na Kopčianskej ulici v Petržalke. Žena najprv narazila do zaparkovaného vozidla a potom pokračovala v jazde po chodníku, kde nakoniec zastavila. Dychová skúška u nej preukázala 1,96 promile, v prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na dva roky.

V rovnaký deň zastavila policajná hliadka na Rybničnej ulici nákladné vozidlo, šoférovi bolo v dychu nameraných 2,21 promile. "Keďže išlo o vodiča z povolania, za takéto konanie hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na dva až päť rokov," poznamenala Slamková.

Viac o téme: AlkoholŠofériPolícia BratislavaBánovce nad Bebravou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu