Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Obrovská dráma v Česku: Žena sa vyhýbala mačke a skončila na trati, od smrti ju delili sekundy

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: HZZ Stredočeského kraje)

VŠEJANY - Chcela zvieraťu zachrániť život, sama oň takmer prišla. O veľkom šťastí môže hovoriť vodička, ktorá sa v stredu podvečer vo Všejanoch na Mladoboleslavsku vyhýbala mačke, ktorá jej skrížila cestu. Žena vošla na železničnú trať, zranila sa a z auta jej pomohli svedkovia. Potom do prázdneho vozňa narazil vlak, povedala hovorkyňa stredočeskej polície Vlasta Suchánková.

Vodička vozidla Lexus prichádzala k prejazdu, na ktorom nebolo spustené výstražné zariadenie, pred 18:00. V tom sa zľakla mačky, ktorej zrejme chcela zachrániť život. Sama ale skončila s podozrením na otras mozgu v starostlivosti záchranárov a potom v nemocnici. Ako po tom všetko dopadla mačka, nie je známe.

Vozidlo najprv narazilo do zariadenia, ktoré držia závory. Nehoda ale mohla skončiť aj tragicky, keby zranenú svedkovia včas z auta nevytiahli. "Len čo sa im podarilo ženu vytiahnuť z vozidla, tak sa spustili signalizačné svetlá a prechádzal vlak, ktorý do vozidla narazil," uviedla Suchánková. Vo vlaku cestovalo okolo 60 ľudí, nikto z nich nebol zranený.

Obrovská dráma v Česku:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: HZZ Stredočeského kraje)

Podľa hovorkyne dychová skúška ukázala, že ani vodička, ani rušňovodič neboli pod vplyvom alkoholu. Prípad je teraz v rukách polície. "Všetky ďalšie príčiny a okolnosti sú predmetom vyšetrovania," potvrdila policajná hovorkyňa Eva Hašlová. Cestujúcich, ktoré sedeli vo vlaku, prepravili náhradné autobusy.

Viac o téme: NehodaVlakVšejany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu