Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Brutálna vražda masérky Renáty (†44) v Bratislave, Alexander zabíjal počas intímností: Zmätok na súde!

Masérka Renáta bola zavraždená. Zobraziť galériu (2)
Masérka Renáta bola zavraždená. (Zdroj: FB/Renáta)

BRATISLAVA - Bezvládne telo posiate modrinami, vyzlečené nohavičky, chýbajúce veci... Vo februári 2018 sa takýto pohľad naskytol polícii po tom, ako vošli do bytu na Kladnianskej ulici. Renáte už nebolo pomoci. Polícia neskôr oznámila, že išlo o násilný čin. Podozrivý v ich rukách skončil už po týždni. Verdikt sudcu si však vypočul až v roku 2020.

Renátu mal o život pripraviť Alexander Bereczki z Dunajskej Stredy. Trojčlenný odvolací senát Krajského súdu v Bratislave ho v utorok odsúdil za vraždu 44-ročnej masérky z roku 2018 na 23 rokov odňatia slobody.

Alexander B. (vpravo), ktorý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

KS na svojom verejnom zasadnutí zamietol dovolanie prokurátora Krajskej prokuratúry v Bratislave a aj odvolanie obžalovaného voči minuloročnému júnovému rozsudku Okresného súdu Bratislava II. Verdikt je právoplatný.

Obaja pod vplyvom alkoholu

Rozhodnutie prvostupňového súdu senát KS pokladá za správny, ako aj vyhodnotenie dôkazov. Požiadavke prokurátora KP Michala Šúreka udeliť obžalovanému doživotný trest trojčlenný senát KS teda nevyhovel.

Zvrat v prípade masérky Renáty (†44): Vraždiť mal Alexander (33), detaily hrôzostrašného činu

Senát poukazoval mimo iného aj na to, že znalci vypovedali, že obžalovaný Bereczki nie je drogovo závislý a je možnosť jeho resocializácie. V osudnom okamihu bol v stave opitosti, rovnako ako aj jeho obeť. Rovnako za neadekvátnu považoval KS požiadavku obhajcu znížiť obžalovanému trest. 

Problémy so zákonom

Bereczkiho, ktorý bol v minulosti právoplatne odsúdený za krádež a lúpež, na utorkové zasadnutie eskortovali príslušníci Zboru väzenskej justičnej stráže. Nedávno namietal zaujatosť senátu KS. Jeho námietku však zamietol Najvyšší súd SR.

Masérka Renáta bola zavraždená.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Renáta)

Bereczkiho odsúdil OS BA II 7. júna 2019 na úhrnný trest odňatia slobody vo výmere 23 rokov so zaradením do ústavu do výkonu trestu odňatia slobody s maximálnym stupňom stráženia. Zároveň mu prvostupňový súd uložil ochranný dohľad v trvaní troch rokov a ochranné protialkoholické a protitoxikomanické liečenie ústavnou formou.

Voči verdiktu sa odvolal obžalovaný aj prokurátor KP, čo sa týka výšky trestu. Prokurátor KP v záujme ochrany spoločnosti navrhoval doživotný trest odňatia slobody. Doteraz bol Bereczki až 11-krát súdne trestaný.

Zmätok na súde

Bereczki na OS BA II v júni priznal svoju vinu a oľutoval čin. Urobil aj vyhlásenie o vine a treste. Napokon sa ho snažil po vynesení rozsudku zobrať späť, čo však nebolo možné, keďže sa stal právoplatným.

Paradoxom je, že polícii pri vyšetrovaní pomohol on sám. Z bytu podľa vtedajšieho vyšetrovania ukradol dva telefóny. A práve tie mali prispieť k jeho vypátraniu.

Viac o téme: VraždaMasérkaSúd Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu