Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obrovská tragédia v Košiciach: FOTO Pri požiari zahynuli tri deti

Pri požiari v Košiciach zahynuli tri deti Zobraziť galériu (6)
Pri požiari v Košiciach zahynuli tri deti (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

KOŠICE - Neuveriteľné nešťastie na východe Slovenska! Život troch detí si vyžiadal požiar jednoduchej stavby v mestskej časti Košice - Juh. Na mieste zasahovalo viac ako 10 hasičov. Jedného muža po udalosti previezli do nemocnice. Je vo vážnom stave.

Ako informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, plamene zachvátili celú stavbu, hasiči vo vnútri našli tri maloleté osoby bez známok života.

Život troch detí si
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/Prezídium HaZZ)

Podľa informácií topky.sk mali prísť o život deti vo veku jedného, troch a štyroch rokov. K tragédii došlo na Jarmočnej ulici, kde sa nachádza nelegálna osada. Plamene mali podľa polície pohltiť chatrč.

Život troch detí si
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/Prezídium HaZZ)

Ochrancovia zákona tiež doplnili, že udalosť na mieste prevzal vyšetrovateľ, ktorý vykonal prvotné a neodkladné úkony.

Pri požiari v Košiciach
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Miro Vacula)

V nemocnici navyše skončil 31-ročný muž. Na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie do Nemocnice Košice – Šaca ho priviezli v šokovom stave.

Pri požiari v Košiciach
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Miro Vacula)

"Utrpel popáleniny II. a III. stupňa na 27% tela s možnosťou postihnutia dýchacích ciest. Nachádza sa na jednotke intenzívnej starostlivosti Kliniky popálenín a rekonštrukčnej chirurgie vo vážnom stave, boli mu zabezpečené vitálne funkcie," uviedla hovorkyňa Martina Pavliková.

Dodala, že v spolupráci s políciou boli prijaté potrebné bezpečnostné opatrenia. "Bližšie informácie k zdravotnému stavu pacienta nie je možné poskytnúť," uzavrela.

Polícia začala trestné stíhanie

V prípade požiaru chatrče v Košiciach, ktorý si v utorok vyžiadal životy troch detí, začala polícia trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Policajné hliadky krátko po udalosti obmedzili na osobnej slobode jednu podozrivú osobu, ktorú s popáleninami previezli pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci za asistencie polície do nemocnice. Ide o 31-ročného muža z Košíc, informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

Pri požiari v Košiciach
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Miro Vacula)

Udalosť na mieste prevzala vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície. Prítomný bol aj psovod zo špeciálne vycvičeným služobným psom na vyhľadávanie akcelerátorov horenia, ktorý vylúčil ich prítomnosť na mieste, ako aj zisťovateľ príčin vzniku požiarov HaZZ. 

"V súčasnosti vyšetrovateľka Policajného zboru vykonáva potrebné procesné úkony, vypočúva svedkov. Do trestného konania budú pribratí znalci z odboru zdravotníctva odvetvia súdneho lekárstva a Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ v Košiciach. Presnú príčinu úmrtia osôb určí pitva," uviedla Mésarová. Bližšie okolnosti, za akých došlo k požiaru, presná príčina vzniku požiaru je predmetom vyšetrovania. Polícia tiež zisťuje, koľko osôb sa v čase požiaru v chatke nachádzalo.

Viac o téme: PožiarHasičiKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu