Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Otrasný zážitok z lyžovačky: FOTO Žene do auta niekto zaťal sekeru, desivé, čo sa povaľovalo navôkol

Sekera v aute. Zobraziť galériu (4)
Sekera v aute. (Zdroj: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

OSLANY – V aute zaťatá sekera, všade okolo rozsypaný biely prášok. To je pohľad, aký sa naskytol mladej žene po príchode zo svahu na parkovisko. Dosiaľ nie je známe, aká látka sa vo vrecúškach nachádzala a kto ich v okolí vozidla rozsypal.

Mladá žena bola lyžovať. Po návrate zo svahu ňou otriasol obrovský šok. V kapote aute mala zaťatú sekeru, pričom všade okolo bol rozsypaný neznámy biely prášok.

Vydesená vodička zalarmovala políciu i hasičov. „Po príchode na miesto sme zistili, že na aute bolo deväť vreciek s neznámou látkou, jedno vrecko bolo roztrhnuté a sekerou prichytené o auto,“ priblížil pre televíziu JOJ veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru Dušan Košecký.  

Sekera v aute.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Čítajte aj: Tragédia na poľovačke: FOTO Ľudovít mieril na bažanta, no trafil kamaráta Jána, muž zomrel na mieste

Keďže vrecúška s bielym práškom boli porozhadzované aj v okolí vozidla, hasiči z Partizánskeho zavolali na miesto posily. „Veliteľ zásahu rozhodol o vyslaní posilových jednotiek z okresného riaditeľstva Trenčín,“ doplnil Košecký.  

Sekera v aute.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Priestor následne uzavreli. Vstúpiť doň mohli iba hasiči v špeciálnych oblekoch. „Urobili prvotné merania, zabezpečili látku a zabezpečili jej prevoz,“ povedal veliteľ zásahu. „Privolané hliadky polície zabezpečili miesto činu a následne hasiči látku bezpečne zaistili, dekontaminovali miesto a zabezpečili odvoz vreciek s neznámou látkou na vykonanie expertízy v Regionálnom ústave verejného zdravotníctva v Bratislave,“ dodali zástupcovia zákona. 

Aká látka sa vo vrecúškach nachádzala, určí spomínaná expertíza. „Predbežné skúmanie zaistenej látky vylúčilo, že ide o antrax, alebo inú obdobne nebezpečnú látku. Táto však bude podrobená ďalšiemu skúmaniu za účelom presného zistenia, o akú látku ide,“ upresnila polícia.

Dosiaľ nie je známe ani to, kto vrecúška rozsypal. Vysvetliť si to nevedela ani žena, ktorá auto používa. Televízia uviedla, že na kameru hovoriť nechcela. 

Sekera v aute.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Muži zákona po páchateľovi pátrajú. „Prievidzskí policajti pátrajú po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý v presne nezistenom čase od 19.00 hodiny dňa 5. januára do 07.40 hodiny dňa 6. januára v Oslanoch, v husto obývanej lokalite pred obytným domom, do zaparkovaného vozidla Peugeot 206 zabodol sekerou cez kapotu plastové vrecko s obsahom neznámej bielej látky,“ informovali policajti.  

Prievidzský policajný vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie zo zločinu všeobecného ohrozenia. Za tento skutok je trestná sadzba v zmysle zákona na štyri až desať rokov.

Viac o téme: AutoLyžovačkaSekera
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu