Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Mrazivé detaily brutálneho útoku v Banskej Bystrici: VIDEO Peter ide do väzby!

Polícia obvinila mladíka, ktorý sa pokúsil zavraždiť ženu. Zobraziť galériu (5)
Polícia obvinila mladíka, ktorý sa pokúsil zavraždiť ženu. (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj, FB/Ľudmila H. )

BANSKÁ BYSTRICA – Polícia od nedeľného popoludnia intenzívne pátrala po 22-ročnom Petrovi Alberym, ktorý sa v uliciach Banskej Bystrice pokúsil zavraždiť Ľudmilu. Podľa prvotných informácií jej mal zasadiť ranu do životne dôležitého orgánu. Po tom, čo mladík skončil v rukách polície, vyšli na povrch nové, mrazivé skutočnosti.

MIMORIADNE Polícia chytila hľadaného muža, ktorý dobodal ženu v Banskej Bystrici

Mladý Banskobystričan Peter Alberty polícii unikal takmer dva dni. Zatkli ho včera (5. 11.) večer. „Polícií sa podarilo iba pred krátkou chvíľou zadržať hľadaného Banskobystričana. Po intenzívnych a rozsiahlych opatreniach sa nám úspešne podarilo chytiť muža, ktorý je podozrivý z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu,“ napísala banskobystrická polícia krátko pred deviatou večer na sociálnej sieti.     

Polícia zadržala hľadaného Banskobystričana.
Zobraziť galériu (5)
Polícia zadržala hľadaného Banskobystričana.  (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Jej hovorkyňa Mária Faltániová dnes upresnila, ako útok prebehol. „Prišiel k nej odzadu a nožom jej na ľavej strane krku spôsobil otvorenú reznú ranu,“ uviedla hovorkyňa polície s tým, že Alberty už čelí obvineniu z vraždy. „Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu a prečinu výtržníctva 22-ročného muža z Banskej Bystrice,“ dodala. Krátko na to padol verdikt súdu. Peter Alberty ide do väzby. 

„Môj klient zatiaľ využil svoje právo a nevypovedal. Súdu len povedal, že svoje konanie ľutuje. Sťažnosť sme zatiaľ nepodali, ponechali sme si trojdňovú zákonnú lehotu,“ reagoval pre TASR obhajca obvineného Rastislav Urbáni. V stredu sa má ešte s klientom stretnúť a dohodnú sa, či voči rozhodnutiu o väzbe podajú sťažnosť.

Petra Albertyho zachytili priemyselné kamery.
Zobraziť galériu (5)
Petra Albertyho zachytili priemyselné kamery.  (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Krvavý útok v centre Banskej Bystrice

V nedeľu (3. 11.) krátko po 12.00 hodine na ulici Horná Strieborná v Banskej Bystrici napadol Peter Alberty (22) z Banskej Bystrice 22-ročnú Ľudmilu. Dievčinu chcel usmrtiť. Prišiel k nej odzadu a nožom jej na ľavej strane krku spôsobil otvorenú reznú ranu. Zranenie ženy si vyžiadalo okamžitý prevoz do nemocnice a operačný zákrok.

Ľudmila sa stala terčom útoku nožom.
Zobraziť galériu (5)
Ľudmila sa stala terčom útoku nožom.  (Zdroj: FB/Ľudmila H.)

Po mladíkovi bolo vyhlásené celoštátne pátranie

Po Petrovi Albertym, ktorý z miesta činu ušiel, bolo vyhlásené celoštátne pátranie. V meste boli posilnené policajné hliadky, a polícia vykonávala všetky potrebné úkony za účelom vypátrania a zadržania podozrivého. V utorok (5. 11.) vo večerných hodinách, po intenzívnych a rozsiahlych opatreniach, hľadaného muža policajti zadržali. Vyšetrovateľ po vykonaní procesných úkonov obvineného umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. 

Viac o téme: Banská BystricaÚtočníkÚtok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu