Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V prievidzských lesoch sa strieľalo: VIDEO Padli diviak a medvedica, poľovník v tom má jasno

Mŕtvy diviak v okrese Prievidza. Zobraziť galériu (2)
Mŕtvy diviak v okrese Prievidza. (Zdroj: Tip čitateľa)

MALÁ ČAUSA/VALASKÁ BELÁ - Hrozivé nálezy v lesoch v prievidzskom okrese. Kým medvedicu zastrelil pytliak, pri diviakovi tomu zatiaľ všetko nasvedčuje. V oboch prípadoch boli usmrtené zvery ponechané v prírode.

Diviaka zrejme strelil skúsený lovec

V polovici septembra sa na Facebooku objavilo otrasné video z obce Malá Čausa. Zábery, na ktorých je mŕtvy diviak, sme ukázali poľovníckemu špecialistovi Jánovi Kuchárikovi. Z jeho pohľadu má čin na svedomí skúsený lovec. Nevylučuje však, že strieľať mohol aj pytliak. Dôveryhodnosť videa nám potvrdil starosta Malej Čausy Jozef Krpelan.

VIDEO: Upozorňujeme, že zábery nie sú vhodné pre maloleté osoby a citlivé povahy!

Diviak v obci Malá Čausa

„Diviak je strelený podľa loveckých pravidiel, čiže na „komoru“, kde sa má zamieriť, aby zver netrpela, dostala šok a ďaleko nedobehla. Takže išlo o skúseného lovca, ale či išlo o pytliaka alebo poľovníka, sa z videa nedá potvrdiť, ani vyvrátiť,“ skonštatoval pre Topky.sk Kuchárik.

Zastrelenú medvedicu má na svedomí pytliak

Prednedávnom v okrese Prievidza našli zastrelenú medvedicu, presnejšie v obci Valaská Belá. Policajný hovorca Pavol Kudlička pre Topky.sk potvrdil, že vyšetrovateľ už v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu pytliactva a prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov.


Čítajte aj: FOTO Päť netatranských lokalít sužuje strach: túlajú sa v nich medvede, šokujúce slová starostu


„Daná vec je v štádiu vyšetrovania. Spoločenská hodnota bola vyčíslená na 3690 eur. Medveď bol nájdený koncom júna 2019,“ dodal Kudlička.

Viac o téme: DiviakPytliakMedvedicaLovec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu