Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

FOTO Prípad sudov s nebezpečným odpadom je objasnený: Polícia obvinili dvoch mužov (42, 44)

Policajti v prípade nájdených sudov s nebezpečným odpadom obvinili dvoch mužov Zobraziť galériu (4)
Policajti v prípade nájdených sudov s nebezpečným odpadom obvinili dvoch mužov (Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Policajti z Okresného riaditeľstva policajného zboru v okrese Bratislava III objasnili prípad sudov s nebezpečnými látkami, ktoré našli v bratislavskej mestskej časti Lamač a na dvoch miestach v mestskej časti Nové Mesto. Obvinili dvoch mužov, 42-ročného Seničana a 44-ročného Bratislavčana.

Čelia obvineniu z prečinu neoprávneného nakladania s odpadmi spáchaný formou spolupáchateľstva, za ktorý im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. "Škoda súvisiaca s odvozom, likvidáciou sudov a následnou sanáciou a rekultiváciou územia bola vyčíslená na viac ako 13-tisíc eur," uviedla bratislavská krajská polícia na svojej facebookovej.

Obvinení mali 10. apríla v ranných hodinách na motorovom vozidle vyniesť zo skladu na Gessayovej ulici v Petržalke dokopy 21 sudov s odpadom. Tie mali následne vyhodiť do trávnatého porastu v spomínaných lokalitách. Policajti zobrali vzorky látok z jednotlivých sudov a zaslali ich na odborné posúdenie a chemickú analýzu.

Policajti v prípade nájdených
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj)

Zaistené vzorky obsahovali látky, ktoré podľa Ministerstva životného prostredia SR patria medzi nebezpečný odpad. "Vyšetrovaním tohto prípadu environmentálnej kriminality sa naďalej zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva policajného zboru v Bratislave III," uviedli na sociálnej sieti.

Viac o téme: SudyPolícia OdpadyBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu