Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Pri Nových Zámkoch tuhla krv v žilách: Traktorista zaťal do funkčnej míny, VIDEO výbuchu

Traktorista sa druhýkrát narodil.
Traktorista sa druhýkrát narodil. (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Polícia SR )

NOVÁ VIESKA - Traktorista mal skutočne z pekla šťastie. Pri obrábaní pôdy totiž zaťal do "živého". Funkčná mína z druhej svetovej vojny síce nevybuchla, stačilo však málo. Pyrotechnik sa vyjadril, že prípadný výbuch by hravo zničil celý stroj! Mínu napokon museli zneškodniť odpalom priamo na mieste.

O prípade, ktorý sa odohral v katastri obce Nová Vieska, informovala polícia. "Išlo o delostreleckú mínu cal. 120 mm, ruskej výroby, z obdobia druhej svetovej vojny," opísali zástupcovia zákona.

Nezvratný osud pri Trenčíne: FOTO Martinovo (33) auto prepichla kovová tyč, stačili centimetre a...

Pri mechanickom obrábaní pôdy zariadenie traktora značne poškodilo zapaľovací mechanizmus míny. Obrovský šťastím ale bolo, že nedošlo k aktivácii funkčného zapaľovacieho zariadenia. Ako vysvetlila polícia, práve to by mohlo spôsobiť detonáciu míny. "Došlo iba k zapáleniu výmetnej prachovej náplne, od ktorej začalo horieť strnisko v okolí míny," znelo v stanovisku.

Pyrotechnik to však vidí jasne - prípadný výbuch by dokázal hravo zničiť celý traktor. "Nakoľko bola mína nestabilná, hrozilo, že pri prevoze môže explodovať, bola zneškodnená odpalom na mieste," uzavrela polícia.

Pozrite si zábery zachytávajúce zneškodnenie míny

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu