Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hrozivá zrážka na východe Slovenska: FOTO Mladík nedal prednosť motorkárovi, preletel cez auto

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR)

LOŽÍN/MICHALOVCE - Len zázrakom sa nikomu nič nezstalo. Zrážka na východe Slovenska mohla dopadnúť tragicky. Len 17-ročný vodič nedal prednosť motorkárovi, následkom čoho došlo k čelnej zrážke. Motocyklistu po zrážke prehodilo cez vozidlo a dopadol na vozovku. Mladík si zrejme tak skoro za volant nesadne.

K nehode došlo v obci Ložín v okrese Michalovce. Mladý, iba 17-ročný vodič, nedal prednosť motorkárovi. Ten následne preletel cez auto. Ako zázrakom sa nikomu  nič nestalo. Mladík sa zrejme nevenoval šoférovaniu tak ako mal. 

Motorkára prehodilo cez auto

Tak skoro si za volant nesadne. „Podľa doterajších zistení iba 17-ročný vodič, ktorý s vozidlom zn. Škoda Octavia smeroval na obec Ložín (okr. Michalovce), pravdepodobne z dôvodu nevenovania sa plne vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke, nedal pri odbočovaní vľavo prednosť oproti idúcemu 41-ročnému motocyklistovi, následkom čoho došlo k čelnej zrážke vozidla a motocykla,“ uviedla polícia na Facebooku. 

Hrozivá zrážka na východe
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Motocyklistu po zrážke prehodilo cez vozidlo a dopadol na vozovku. „Vodič motocykla aj vozidla boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom, dychovej skúške bola podrobená aj osoba určená ako spolujazdec, keďže vodič mal iba 17 rokov,“ napísali policajti. Motorkára po nehode previezli do nemocnice. „Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ľahké zranenia, iné osoby sa nezranili.“ Predbežná celková škoda bola vyčíslená na 6 000 eur. Vodičovi vozidla bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a zakázaná ďalšia jazda.

Polícia varuje, že mladí, neskúsení vodiči by mali jazdiť mimoriadne opatrne, kým si osvoja potrebné zručnosti a návyky. Netreba zbytočne riskovať, aj pomalšou (predpísanou) jazdou sa dá dostať do plánovaného cieľa. Pred akýmkoľvek manévrom, napríklad predbiehaním či odbočovaním, treba byť obzvlášť predvídavý.

Viac o téme: NehodaMichalovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu