Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Odstrašujúca nočná scéna v Bratislave: Chodec prebiehal cez frekventovaný úsek, nemal šancu

Chodec nemal šancu prežiť. Zobraziť galériu (4)
Chodec nemal šancu prežiť. (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Denník záchranára)

BRATISLAVA - Tragická dopravná nehoda sa udiala v utorok krátko pred 21. hodinou na Gagarinovej ulici v Bratislave. Pre okolie to rozhodne nebol príjemný pohľad. Devastačné poranenia chodca boli veľmi vážne a pomôcť mu už nedokázali ani privolaní záchranári.

Podľa doterajších zistení polície z miesta dopravnej nehody prechádzal vodič na osobnom motorovom vozidle zn. Škoda Octavia (EČV BL) v ľavom jazdnom pruhu smerom do centra mesta. "Na úrovni zastávky mestskej hromadnej dopravy „OC RETRO“ došlo k stretu s chodcom stojacim na ceste mimo vyznačeného priechodu pre chodcov. Chodec, po ktorého totožnosti policajti pátrajú, utrpel pri dopravnej nehode zranenia, ktorým na mieste podľahol," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

FOTO Zverejnili príčinu mrazivej nehody na D1: Všetko bolo inak, polícia opísala sekundy hrôzy

Dodala, že požitie alkoholu u vodiča dychovou skúškou vylúčili. Prítomnosť alkoholu v tele chodca bude známa až na základe výsledkov nariadenej pitvy. "Vo veci bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Ďalšie okolnosti tejto dopravnej nehody, ako aj miera zavinenia, sú predmetom vyšetrovania a znaleckého skúmania z odboru dopravy," uzavrela hovorkyňa.

Zabíjala nezodpovednosť chodca?

Podľa komentárov svedkov udalosti na sociálnej sieti sa chodec jednoducho rozhodol, že si cestu skráti cez frekventovaný úsek. Zachytilo ho však jedno z áut. Nehoda si vyžiadala dopravné obmedzenia, keďže po udalosti úsekom nepremávala MHD.

Fotografie nie sú vhodné pre maloletých a slabšie povahy.

Chodec nemal šancu prežiť.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Denník záchranára)

Chodec nemal šancu prežiť.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Denník záchranára)

Chodec nemal šancu prežiť.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Denník záchranára)

Polícia v Bratislavskom kraji v súvislosti s nehodou opätovne vyzýva chodcov, aby pri prechádzaní cez cestu dbali o svoju bezpečnosť. "Pred samotných prechádzaním cez cestu je potrebné dodržiavať od cesty a od prechádzajúcich vozidiel dostatočný odstup, aby sa tak chodci vyhli možnému zachyteniu a stretu s vozidlom. Chodci by mali  pri prechádzaní cez cestu uprednostniť priechod, nadchod alebo podchod. Pred každým vstupom na cestu je nevyhnutné skontrolovať situáciu na ceste a až potom cez cestu bezpečne prejsť," uviedli v stanovisku.

Viac o téme: NehodaSmrťChodecBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu