Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dobrovoľného hasiča pokutovali, keď sa ponáhľal na zásah: Kritika verejnosti, polícia reaguje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Marko Erd)

TRNAVA – Krajské policajné riaditeľstvo v Trnave reagovalo na sociálnej sieti na kritiku za udelenie pokuty vo výške 800 eur za rýchlu jazdu dobrovoľnému hasičovi, ktorý sa ponáhľal na zásah. Polícia v stanovisku uvádza, že svojím konaním chránila účastníkov premávky, aj samotného vodiča.

Podľa stanoviska polície prekročil v obci maximálnu povolenú rýchlosť o 64 kilometrov za hodinu, išiel rýchlosťou 114 km/h, pričom sa na zásah presúval súkromným motorovým vozidlom. "Pravidlá cestnej premávky platia pre všetkých účastníkov rovnako. Policajti sa dennodenne stretávajú s rôznymi výhovorkami vodičov a nie je v ich silách overiť pravdivosť každej z nich,” uviedla polícia.

Situácia na slovenských cestách podľa nej nie je v poslednom obdobím dobrá, rýchlosť zabíja nevinných ľudí. "Nie je preto možné, aby sa hasič alebo policajt presúval na neoznačenom a súkromnom vozidle. V pohotovosti sú predsa tí, ktorí majú službu a majú právo sa rýchlo presunúť na miesto činu," uviedla polícia.

Vodič z tohto prípadu mal možnosť nezaplatiť pokutu na mieste a odvolať sa, čo neurobil. "Pri takom vysokom prekročení rýchlosti chýbalo málo, aby došlo k tragédii. Policajti svojím konaním ochránili nielen okoloidúcich vodičov, cyklistov a chodcov, ale aj vodiča-hasiča samotného," uvádza sa v stanovisku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu