Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Muž sa postrelil nelegálne držanou strelnou zbraňou: Neuveríte, ako chcel oklamať políciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TOPOREC - Muž z obce Toporec, okres Kežmarok, tvrdil, že sa postrelil jatočnou pištoľou, v skutočnosti však podľa polície išlo o nelegálne držanú strelnú zbraň. Uviedla to krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že 45-ročného muža rýchla zdravotná služba najprv ošetrila a počas prehliadky mu lekár z miesta zranenia vybral guľku.

„V tomto prípade teda už o jatočnej zbrani nemôže byť ani reč. Na základe tejto skutočnosti vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovoleného ozbrojovania. Následným vyšetrovaním bolo zistené, že k zraneniu došlo v sobotu (8. 6.) krátko pred 21. hodinou v stodole za rodinným domom na Hlavnej ulici v Toporci,“ priblížila Ligdayová.

Dodala, že poškodený muž si mal sám spôsobiť zranenia pri neodbornej manipulácii s nelegálne držanou strelnou zbraňou a navyše bol pod vplyvom alkoholu. Nameraná hodnota alkoholu v dychu u neho presiahla 1,8 promile. 

„Muž si privodil ťažké strelné zranenie, guľka zasiahla slabinu, krížový stavec, tenké črevo i močový  mechúr. Konal tak napriek tomu, že nebol držiteľom povolenia na držbu zbrane,“ zdôraznila hovorkyňa. Pri tomto trestnom čine zákon stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na tri až osem rokov.

Viac o téme: ZbraňStreľbaPolícia KežmarokToporec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu