Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Z polície nemal strach: VIDEO Muž (45) predviedol ohnivý cirkus priamo pri riaditeľstve

Polícia páchateľa zatkla len o pár dní Zobraziť galériu (4)
Polícia páchateľa zatkla len o pár dní (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

NITRA - Pomerne dramatický prípad sa udial v pondelok v meste Nitra. Po nábreží sa prechádzal muž v stredných rokoch, ktorý keď bol v blízkosti budovy polície, rozhodol sa uskutočniť útok, ako z akčného filmu. Po tom, ako obišiel zaparkované autá na ceste, hodil zápalnú fľašu smerom na policajné parkovisko.

Prípad sa odohral pri kruhovej križovatke Nábrežia mládeže a Mostnej ulice v Nitre, kde okresné riaditeľstvo sídli. Cely incident však zachytila bezpečnostná kamera. Muž (45) bol zachytený ako sa prechádza po chodníku blízko Okresného riaditeľstva policajného zboru v Nitre.

Keď na parkovisko polície hodil zápalnú fľašu, nedal sa dokonca ani na útek. Vybral sa kľudnou chôdzou priamo do budovy riaditeľstva, no vzápätí z nej ušiel. Fľaša dokonca priamo zasiahla jedno z policajných áut.

Z polície nemal strach:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

Čo však na tento prípad vrhá pozitívne svetlo je fakt, že kriminalistom netrvalo dlho a páchateľa zatkli. "V pondelok 03.06.2019 krátko popoludní došlo v Nitre na Nábreží mládeže pred budovou Okresného riaditeľstva Policajného zboru k útoku na verejného činiteľa. Tak bolo kvalifikované konanie vtedy neznámeho muža, ktorý hodil na parkovisku zapálenú sklenenú fľašu s výbušninou priamo na služobné autá polície," komunikovala polícia tento prípad na sociálnej sieti.

Páchateľa zatkli
Zobraziť galériu (4)
Páchateľa zatkli  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

"Fľaša dopadla na VW Golf označený nápisom POLÍCIA a odrazila sa medzi zaparkované vozidlá. Muž pokojne vkráčal do budovy polície a hneď z nej vyšiel a ušiel," popísala udalosti na predmetnom videu polícia. Orgány zároveň dodali, že kriminalisti boli informáciami smerovaní k 45-ročnému mužovi. Toho už aj obvinili.

Z polície nemal strach:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

"45-ročného muža 06.06.2019 obvinil vyšetrovateľ PZ z trestného činu útoku na verejného činiteľa. Vyšetrovateľ dal podnet na návrh na väzobné trestné stíhanie obvineného, čomu súd vyhovel. Obvineného muža práve umiestňujú do Ústavu na výkon väzby Nitra," uviedli policajné zložky.

Viac o téme: Zápalná fľašaútok Nitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu