Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Akčné VIDEO zo zrážky dvoch áut pri Bardejove: Záchranné zložky predviedli ukážkovú spoluprácu

Simulovaná zrážka dopravnej nehody dvoch áut.
Simulovaná zrážka dopravnej nehody dvoch áut. (Zdroj: FB/Polícia SR)

HAŽLÍN – Keď sa spoja záchranné zložky, ich spolupráca vyzerá zhruba ako na videu, ktoré zverejnili muži zákona na svojom facebookovom účte. Zábery zo záchrannej akcie po zrážke dvoch osobných áut vám rozprúdia krv v žilách.

Zábery zo simulovanej dopravnej nehody zachytávajú náraz osobného motorového vozidla do stojaceho vozidla, v ktorom sa nachádzali tri osoby. Po zrážke okoloidúci chodci pribehli poskytnúť zraneným prvú pomoc, pričom osoba z prítomných upovedomila tiesňovú linku 112 o vzniku udalosti a zároveň sa usilovala prostredníctvom telefonického inštruovania záchranárkou poskytovať prvú pomoc.

Po príchode záchranárov záchrannej zdravotnej služby, hasičov a dopravných policajtov bola vykonaná prezentácia ich činností podľa určenia a špecifík, spočívajúca v pokračovaní resuscitácie účastníka dopravnej nehody, „vystrihovaní“, ošetrovaní účastníkov dopravnej nehody z havarovaných vozidiel, dokumentovania miesta dopravnej nehody, zisťovania svedkov udalosti, ako aj podrobovania mladého vodiča dychovej skúške (vodič v stave vylučujúcom spôsobilosť na vedenie vozidla), s jeho odovzdaním hliadke PZ.


Čítajte aj: Šokujúce VIDEO zo simulovanej zrážky auta s motorkárom, akcia polície a žilinskej univerzity


„Autorom celého scenára je náš kolega, dlhoročný zanietený dopravák z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove,“ prezradili zástupcovia zákona.

Ako doplnili, dopravné nehody sú už, bohužiaľ, každodennou súčasťou života. „Denne o nich počúvame v rozhlasovom vysielaní, informujú o nich internetové portály alebo tvoria obsah televízneho vysielania. Čo všetko sa po vzniku nehody deje, predviedli záchranné zložky v obci Hažlín (okres Bardejov) pri ukážke simulovanej dopravnej nehody,“ dodala polícia.

Viac o téme: NehodaSimulovaná zrážka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu