Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragické nehody v Trnavskom kraji: Hrozivé zrážky, zomreli traja ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: KR PZ v Trnave)

TRNAVA - Polícia v Trnavskom kraji zaevidovala od piatka (17. 5.) tri vážne dopravné nehody, ktoré mali za následok smrť troch ľudí. Dve sa stali v okrese Galanta a pri jednej policajti zasahovali v okrese Senica. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

V piatok boli policajti privolaní k nehode v úseku cesty Myjava – Podbranč pri osade Podbranč u Varsíkov. Ešte len 18-ročný vodič pravdepodobne nezvládol riadenie osobného auta a pri prejazde pravotočivou zákrutou dostal s autom šmyk. Po viacerých nárazoch zostalo auto prevrátené na streche. "V aute sa nachádzali spolužiaci a jedna z nich, 18-ročná mladá žena zraneniam po prevoze vo večerných hodinách v nemocnici podľahla. Ostatní traja vrátane vodiča utrpeli viaceré zranenia a skončili v nemocnici," uviedla Linkešová. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví a vykonáva ďalšie úkony na objasnenie priebehu nehody. 

V ten istý deň došlo k ďalšej nehode vo večerných hodinách v okrese Galanta. Vodič osobného auta jazdil z Galanty smerom na Šaľu, pričom za križovatkou Kajal-Topoľnica mu do jazdnej drahý náhle vošiel cyklista idúci v rovnakom smere. "Vodič auta zrážke nedokázal zabrániť a 78-ročný cyklista z Kajalu utrpel mnohopočetné zranenia, ktorým na mieste podľahol. Poverený príslušník dopravného inšpektorátu začal trestné stíhanie pre usmrtenie," doplnila policajná hovorkyňa.

V okrese Galanta zasahovali policajti aj v sobotu (18. 5.) pri tragickej dopravnej nehode, keď 47-ročný muž z okresu Galanta išiel na osobnom aute od obce Tomášikovo. Pravdepodobne dostal za volantom mikrospánok, zišiel mimo cestu, kde narazil do stromu. Zraneniam na mieste nehody podľahol. Presné príčiny a okolnosti nehody budú predmetom vyšetrovania.

Polícia apeluje na vodičov, aby boli na cestách obzvlášť opatrní. "Hoci nie je možné ešte určiť presné príčiny nehôd, je vysoko pravdepodobné, že ani v jednom prípade nešlo o technické zlyhanie vozidla. Z policajnej praxe stále evidujeme najviac nehôd kvôli nepozornosti, únave za volantom, ale aj kvôli preceneniu svojich schopnosti," informovala Linkešová.

Viac o téme: NehodyTrnavský kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu