Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šiestačka sa chcela pomstiť učiteľovi: Zaťukala mu na rameno a... bitka pred obecenstvom!

Útok na učiteľa mal byť plánovaný. Zobraziť galériu (2)
Útok na učiteľa mal byť plánovaný. (Zdroj: Pixabay - ilustračná foto)

BÍLINA - To, čoho sa dopustila žiačka šiestej triedy v českom meste Bílina, je poriadne drzé a cez čiaru. Ešte 17. mája totiž fyzicky napadla pedagóga - uštedrila mu facku. Nemalo však ísť o skrat. Všetko bolo vopred naplánované, spolužiaci o tom vedeli. A najhoršie je, že im to prišlo zábavné.

Učiteľ by mal byť autoritou, ktorú žiaci rešpektujú. Toto pravidlo však zjavne neplatilo v českom meste Bílina. 

Základná škola, Za Chlumem,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Základní škola, Za Chlumem, Bílina)

Žiačka mala pedagógovi zaťukať na rameno, vraziť mu facku a potom vziať nohy na plecia. "Toto napadnutie bolo vopred naplánované a mnoho žiakov o ňom vedelo, tento útok podporovalo a považovalo ho za zábavu," vyjadrila sa škola na sociálnej sieti.

Len mu daj, kričali spolužiaci

Prípad prilákal aj pozornosť českých médií. Okrem toho, čo sa stalo, upozornili aj na poriadne poburujúcu reakciu detí. "Normálne sme cez prestávku prechádzali po chodbe a zrazu sa zhromaždili ľudia a začali kričať "len mu daj" a podobné veci. Potom začala kričať učiteľka, ktorá mala dozor. Čo sa stalo, sme sa dozvedeli až od vyučujúcej na ďalšej hodine," opísala pre Blesk šokovaná svedkyňa.

Krvavá vražda tínedžera (†16) v Žiline očami odborníkov: Brutalita u detí aj desivá psychológia davu

Chcela sa pomstiť

Vedenie upozornilo, že podobné správanie nebudú v žiadnom prípade tolerovať. "Ide o absolútne prekročenie hraníc slušného správania a nemá to nič spoločné s klasickou nedisciplinovasťou, ktorú vzhľadom na vek a vývoj žiakov v rámci možnosti rešpektujeme," vyjadrili sa. Ako ale plánujú incident riešiť? Aj napriek tomu, že nedošlo k zraneniam a išlo o jednu naplánovanú facku pred obecenstvom, škola sa rozhodla obrátiť na mesto, políciu aj sociálku. Šiestačka si teda poriadne zavarila. Ako priblížila televízia Nova, to všetko pre pomstu za poznámku. 

Viac o téme: Žiaciútok Česká republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu