Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kriminalisti zasahovali na východe Slovenska: Zlikvidovali výrobňu cigariet

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

KOŠICE - Kriminalisti z Kriminálneho úradu finančnej správy zlikvidovali na východe Slovenska nelegálnu výrobňu cigariet, zaistili tony tabakovej suroviny a zadržali niekoľko osôb.

To všetko pri dvoch raziách na východe Slovenska - v Košiciach a v obci Haniska. Celková škoda spôsobená štátnemu rozpočtu a únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov presiahol 2,2 milióna eur. V Košiciach prehľadali viacero priestorov a pozemky a našli kartónové škatule plné tabakovej suroviny, ktoré vážili 16,5 tony. Iformovala hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová, v tomto prípade škody vyčíslili na minimálne 1,1 milióna eur.

Pri akcii zadržali dvoch Poliakov a jedného Bulhara. Vyšetrovateľ finančnej správy začal trestné stíhanie pre zločin skrátenia dane a poistného, kde je trestná sadzba sedem až 12 rokov. V ten istý deň pri inej razii v obci Haniska v okrese Košice - okolie prichytili pri nelegálnej výrobe cigariet 12 Ukrajincov, ktorí obsluhovali spustenú linku na výrobu a balenie cigariet.

Technologické zariadenie zaistili a cudzincov zadržali. Všetkých obvinili z porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovarov. Vyšetrovateľ podal aj podnet na ich vzatie do väzby. Hrozí im väzenie na tri roky až osem rokov. Škody vyčíslili na 1 135 000 eur. V oboch prípadoch prebiehajú ďalšie procesné úkony.

Viac o téme: KriminalistiTabakVýrobňa cigarietKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu