Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragédia medzi Bernolákovom a Ivankou pri Dunaji: Vlak zrazil muža, nemal žiadnu šancu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Medzi Bernolákovom a Ivankou pri Dunaji došlo v nedeľu večer k zrážke vlaku a muža, ktorý následne zomrel. Polícia okolnosti zrážky vyšetruje. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

"Podľa doterajších informácií rušňovodič počas vedenia vlaku smerom do železničnej stanice Bernolákovo spozoroval osobu ležiacu na koľajniciach. Rušňovodič okamžite použil rýchlo činné brzdenie, napriek tomu zrážke s touto osobou už nedokázal zabrániť," uviedla Slamková.

Muž utrpel devastačné zranenia a zomrel. "Rušňovodič bol na mieste podrobený dychovej skúške, ktorá požitie alkoholických nápojov vylúčila," doplnila Slamková s tým, že ďalšie okolnosti prípadu polícia vyšetruje. "Poverený príslušník Odboru železničnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," uzavrela.

Ďalšie dve zrážky vlaku s ľuďmi

Na tratiach Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) došlo počas uplynulého týždňa aj k ďalším dvomi zrážkam vlaku s ľuďmi. Informoval o tom hovorca ŽSR Michal Lukáč. Osobný vlak v ŽST Svit zachytil muža, ktorý náhle vstúpil do priechodného prierezu koľaje pred zastavujúci vlak. Vlak muža odrazil vedľa koľaje, nárazom a pádom došlo k poraneniu hlavy. "Privolaná rýchla zdravotná pomoc muža pri vedomí odviezla," priblížil Lukáč.

Okrem tejto zrážky bola v blízkosti traťovej koľaje v úseku Strážske – Humenné nájdená mŕtvola muža neznámej totožnosti. "Príčina usmrtenia je predmetom vyšetrovania, predbežne však bolo vylúčené, že by k nemu došlo v súvislosti so železničnou prevádzkou," doplnil.

Železnice Slovenskej republiky opakovane apelujú na všetkých vodičov, chodcov, cyklistov, aby si pred železničným priecestím počínali vždy mimoriadne opatrne, najmä sa presvedčili, či môžu bezpečne prejsť cez železničné priecestie. ŽSR tiež upozorňujú na vandalov.

Viac o téme: VlakZrážkaBernolákovoIvanka pri Dunaji
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu