Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ukrajinci prenášali v balíkoch cigarety na Slovensko: Jednému sa podarilo utiecť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HUSÁK - Ukrajinci prenášali v katastri obce Husák v Sobranskom okrese 240 kartónov cigariet. Jednému z dvojice sa podarilo utiecť.

Ako v pondelok informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická, hliadka ich mobilnej zásahovej jednotky v piatok (15. 3.) popoludní počas výkonu služby v lesnom poraste v katastri spomínanej obce spozorovala pohyb dvoch mužov s balíkmi na chrbtoch. "Tí nereagovali na výzvy policajtov, zhodili balíky a pokúsili sa o útek. Policajti jedného z pašerákov zadržali, druhému sa podarilo vrátiť na územie Ukrajiny," priblížila.

Nakoľko osoba kládla aktívny odpor, boli voči nej, ako ďalej uviedla, použité zákonné donucovacie prostriedky, a to hmaty, chvaty, údery a kopy sebaobrany, a tiež špeciálne vrhacie a úderné prostriedky. "Použitie donucovacích prostriedkov bolo nadriadeným vyhodnotené ako oprávnené," povedala.

V balíkoch, ktoré Ukrajinci prenášali, sa nachádzalo spolu 48.000 kusov cigariet bez kontrolných známok na označenie tovaru, čo je 240 kartónov. Finančný únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov bol vyčíslený na takmer 5000 eur. "Prípad aj Ukrajinca na mieste prevzal vyšetrovateľ Kriminálneho úradu Finančnej správy pre podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru," uzavrela.

Viac o téme: CigaretyPašovanieSlovenskoUkrajinaHusák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu