Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Údajný boss nitrianskeho podsvetia ide do väzby: Všetko bolo inak, tvrdia Nitrania o lúpeži v taxíku

Ľuboš Ferus
Ľuboš Ferus (Zdroj: TASR - Branislav Račko)

NITRA - Ľuboš Ferus je považovaný za bossa nitrianskeho podsvetia a obžalovaný je z vraždy zakľadatela skupiny sýkorovcov Miroslava Sýkoru. Sudkyňa okresného súdu ho poslala do väzby za lúpežné prepadnutie, ktorého sa mal zúčastniť počas silvestrovskej noci. Niektorí Nitrania si však myslia, že to bolo inak.

Ľuboša Ferusa zadržali kriminalisti spolu s ďalšími dvoma mužmi v noci zo soboty na nedeľu v Želiezovciach. „V noci zo soboty na nedeľu malo dôjsť v Želiezovciach k lúpeži ako z filmu. Vydierači s tmavým Audi mali na ceste zablokovať taxík. Následne jeho osádku vytiahnuť z auta a fyzicky napadnúť. S nožom v ruke mali od nich žiadať peniaze. Tie im mali poškodení vydať,“ informovala na svojom Facebooku polícia.

Policajti začali okamžite po podozrivých pátrať. „Krátko po lúpeži kriminalisti zadržali tri osoby. Ide o polícii dobre známe tváre, konkrétne Ľuboša F., Dávida P. a Adriána G., ktorí noc strávili v cele. V tejto chvíli kriminalisti zisťujú bližšie okolnosti skutku a vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony,“ uviedla v pondelok polícia.

Všetko malo byť inak

Niektorí Nitrania si však myslia, že na údajného bossa nitrianskeho podsvetia bol celý incident narafičený. "Už nevedeli, čo si naňho vymyslieť, aby ho vzali do väzby," povedala jedna obyvateľka mesta pod Zoborom.

"Silou-mocou ho potrebujú dostať do väzby. Uvedomte si, že keby už Ľuboš chcel mat problémy, tak určite nie za 1500€," tvrdí ďalší. 

Opis osudnej noci sa objavil aj na stránke Slovenská mafia. "Prípad sa stal ešte v nedeľu medzi 02:00 a 03:00. Všetko sa to začalo v erotickom klube na Veselej, ktorá sa nachádza asi 10km od Kalnej nad Hronom. Ľuboš Ferus bol v túto noc oslavovať meniny so svojím potenciálnym zaťom Dávidom, ktorý je synom majiteľa tohto erotického klubu," píše fanúšik stránky. 

Medzi druhou a treťou hodinou ráno, keď bola zábava v plnom prúde, mal volať barman majiteľovi podniku, že v klube vyčíňa skupinka, ktorá odmieta zaplatiť. Otec potenciálneho Ferusovho zaťa mal prikázať, aby ich tam zdržali, že to idú s Ferusom vyriešiť. 

"No chlapci vraj boli šikovnejší, vyskočili cez okná a taxíkom ušli. Skupinka s Ferusom ich však dobehla na Audi Q7 a hneď za ním na ďalšom aute išiel aj barman Adrián a obaja skrížili taxíku s dlžníkmi cestu," opisuje ďalej fanúšik stránky. 

Ľuboš Ferus mal ohrozovať troch ľudí nožom a Dávid s Adriánom ich mali mlátiť. Dlžníkom preto zobrali 1500€ a mobil. Neskôr Ľuboša Ferusa, potenciálneho zaťa Dávida a barmana Adriána zadržala polícia. 

Zať ostáva na slobode

Dávid P., ktorý sa mal spolu Adriánom G. a niekdajším údajným bossom nitrianskeho podsvetia Ľubošom Ferusom dopustiť lúpeže v Želiezovciach, zostáva na slobode. Okresný súd v Leviciach mu však svojím právoplatným uznesením uložil viaceré opatrenia a povinnosti.

Ako informovala hovorkyňa Krajského súdu v Nitre Lenka Kiradžiev, obvinený Dávid P. bol ponechaný na slobode a existujúce dôvody preventívnej väzby boli nahradené dohľadom probačného a mediálneho úradníka. Podľa jej slov boli Dávidovi P. uložené obmedzenia a povinnosti dostaviť sa na predvolanie PMÚ a orgánov činných v trestnom konaní, oznámiť zmenu pobytu a zároveň mu súd uložil zákaz kontaktovať, priblížiť sa a zdržiavať pri obydlí obvinených.

Viac o téme: MafiaLúpežné prepadnutieNitraĽuboš Ferus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu