Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smutné Vianoce v slovenských rodinách: Pátranie po dôchodkyni nemalo šťastný koniec, Štefan (19) je stále nezvestný

Viaceré rodiny tento rok nemali šťastné Vianoce. Zobraziť galériu (3)
Viaceré rodiny tento rok nemali šťastné Vianoce. (Zdroj: Facebook)

SLOVENSKO - Nie v každej rodine bol Štedrý deň plný radosti v kruhu najbližších. Deň pred Vianocami sa na sociálnej sieti objavila správa o zmiznutí 88-ročnej Boženy, ktorá trpela silným Alzheimerom. Ešte 22. decembra odišiel na firemný večierok len 19-ročný Štefan, po ktorom sa taktiež zľahla zem. Príbuzní seniorky už svoju milovanú našli, žiaľ, ich najhoršie obavy sa potvrdili. Rodina mladíka však stále verí, že sa vráti domov.

Božena z Bratislavy sa stratila deň pred Vianocami. Jej blízki boli zúfalí, so žiadosťou o pomoc sa preto obrátili aj na verejnosť. "Má silného alzheimera, preto sa pravdepodobne už nevie vrátiť domov. Pravdepodobne bude veľmi dezorientovaná. V poslednej dobe už sama nevychádzala z domu. Žila niekoľko desiatok rokov v minulosti a včera spomínala sestre, že pôjde pozrieť rodičov do Trnavy," napísala rodina zmiznutej seniorky na sociálnu sieť.

Pátranie po Božene bohužiaľ
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/B.M.)

Po Vianociach však prišla smutná správa. "Babka sa našla. Bohužiaľ nie s takým koncom, aký by sme si všetci želali," uviedli blízki, ktorých dojala pomoc verejnosti. Príspevok totiž zdieľalo viac než 10-tisíc ľudí. "Aj napriek tejto udalosti som rada, že je na svete toľko dobrých ľudí," dodali na Facebooku a poďakovali tým, ktorí pomáhali či už zdieľaním príspevku alebo hľadaním babičky v teréne.

Nevrátil sa z večierka

Bezmocnosť v rodine Štefana Hanigovského však stále pretrváva. Len 19-ročný mladík pochádza z Vrbova v okrese Kežmarok. Ešte 22. decembra odišiel na predvianočný večierok do Podolínca v okrese Stará Ľubovňa. Naposledy ho zazreli na benzínke v spomínanom meste a odvtedy ho niet.

Štefan (19) zmizol po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Priznania Kežmarčanov)

"Pátranie pokračuje, včera bol využitý aj vrtuľník MVSR, kde sa prehľadávalo okolie rieky Poprad. Nezvestný muž sa zatiaľ nenašiel," potvrdil vo štvrtok prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik. "Ak ste ho niekde videli, volajte ihneď na 158!!! Zdieľajte tento status, nech sa dostane k čo najviac ľuďom. Ďakujeme vám nielen my, ale aj chlapcova rodina," uviedla polícia na sociálnej sieti.

Viac o téme: PátranieNezvestný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu