Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO Drsný útok na policajtov v okrese Trebišov: Agresívny muž (26) vykopol okno na služobnom aute

Dvaja muži zaútočili na policajtov. Zobraziť galériu (3)
Dvaja muži zaútočili na policajtov. (Zdroj: KR PZ Košice)

TREBIŠOV - Policajti uplynulú sobotu mierili na zásah do jedného z barov v okrese Trebišov. Dostali hlásenie o výtržnosti. Napokon však sami čelili agresivite mladého muža, ktorý sa nevedel zmestiť do kože. Pre svoje správanie skončil v cele policajného zaistenia. Na krku má obvinenia z troch skutkov.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove po vykonaní procesných úkonov obvinil 26-ročného muža z okresu Trebišov z troch skutkov. Za prečin útoku na verejného činiteľa, prečin útoku na orgán verejnej moci a prečin výtržníctva. Informovala o tom košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Dvaja muži zaútočili na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ Košice)

Obvinený v sobotu v nočných hodinách v jednom z barov v okrese Trebišov fyzicky napadol policajnú hliadku. "Na policajtov zaútočil potom, čo bol vyzvaný, aby upustil od svojho konania. Vzhľadom na to, že obvinený kládol aktívny odpor, boli voči osobe použité donucovacie prostriedky v zmysle zákona o Policajnom zbore," priblížila okolnosti policajná hovorkyňa.

Muž však v agresívnom správaní pokračoval. Na jedného z policajtov zaútočil aj pri predvádzaní do policajného auta. "Sediac v aute, vykopol  sklenenú výplň zadných dverí vozidla. Na vozidle spôsobil škodu vo výške 300 eur," opísala vyhrotenú situáciu Ivanová. Muž skončil v cele policajného zaistenia. Polícia prípad vyšetruje v tzv. super rýchlom konaní. 

Dvaja muži zaútočili na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ Košice)

Nešlo však o jediný útok

Policajta fyzicky napadli aj v okrese Košice. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach okolie z prečinu útoku na verejného činiteľa a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 55-ročného muža z okresu Košice okolie," informovala Ivanová. 

Škandál v Humennom: VIDEO Policajt rozdával facky na ulici, žena tvrdí, že prišla o dieťa

Obvinený muž riadil vozidlo v obci Čaňa v okrese Košice okolie, kde zišiel z cesty a narazil do kovového držiaka rozhlasového stĺpa pred jedným z rodinných domov.  Po tom, ako muž v poslednú novembrovú nedeľu havaroval, ho policajná hliadka vyzvala, aby sa podrobil dychovej skúške. 

"Dychovú skúšku odmietol, pričom fyzicky napadol jedného z policajtov. Policajti za použitia donucovacích prostriedkov osobu zadržali a predviedli na útvar Policajného zboru,  pričom pri nastupovaní do služobného vozidla zaútočil aj na druhého člena policajnej hliadky," opísala hovorkyňa. Policajti v oboch prípadoch neutrpeli zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie. Za tieto skutky hrozí obvineným osobám, v prípade dokázania viny, trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov.

Viac o téme: Policajné autoVerejný činiteľútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu