Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Osudná jazda pätice mladých ľudí pri Snine: FOTO Gabriel (†27) bol na mieste mŕtvy, traja ťažko zranení

V aute sa viezli piati mladí ľudia, jeden zahynul. Zobraziť galériu (4)
V aute sa viezli piati mladí ľudia, jeden zahynul. (Zdroj: KR PZ Prešov)

SNINA/STAKČÍN - Skoro ráno zasiahla Slovensko správa o obrovskej tragédii v Košickom kraji. V dome uhorela matka s jej štyrmi dcérami. Neskôr však polícia informovala o ďalšej smutnej udalosti. Medzi Sninou a Stakčínom došlo k dopravnej nehode, pri ktorej vyhasol život 27-ročného Gabriela. Ďalší traja mladí ľudia sú vo vážnom stave, utrpeli ťažké zranenia.

Ako uviedla prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, k tragickej nehode došlo len pár minút po polnoci na ceste I/74 medzi Sninou a Stakčínom. "Išlo o osobné vozidlo zn. Škoda Fabia, ktorého vodičom bol 19-ročný Daniel zo Stakčína," priblížila hovorkyňa.

V aute sa viezli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ Prešov)

Dychová skúška bola negatívna

V aute boli v osudnej chvíli okrem vodiča ďalší štyria ľudia. Len 27-ročný Gabriel zraneniam na mieste podľahol. Filip (17), Samuel (20) a Ivana (23) sú vážne zranení. Ako informovala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová, previezli ich do nemocnice v Snine, pričom jeden z nich bol v kritickom stave. Mladík, ktorý sedel za volantom, po nehode nenafúkal. 

Vozidlo, v ktorom sedela pätica mladých ľudí.
Zobraziť galériu (4)
Vozidlo, v ktorom sedela pätica mladých ľudí.  (Zdroj: KR PZ Prešov)

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom v prípade začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia a trestného činu ublíženia na zdraví. "Okolnosti dopravnej nehody ako aj miera zavinenia je predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," dodala policajná hovorkyňa.

Tragický piatok

Koniec týždňa priniesol aj ďalšiu smutnú správu. Pri obci Richnava na východe Slovenska zachvátili plamene štvorizbový prízemný dom. Smrť v ňom našli piati ľudia. Matka a jej štyri dcérky.

Obrovská tragédia v Košickom kraji: FOTO V dome uhorela matka s jej štyrmi dcérami

Hasiči zasahovali od skorých ranných hodín, plamene sa im podarilo zlikvidovať krátko po siedmej hodine. Nevylučuje sa, že oheň založila matka úmyselne.

Požiar pri obci Richnava.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Správu budeme aktualizovať.

Viac o téme: NehodaSmrťMladí ľudiaSnina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu