Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Ján (19) si zmýlil realitu s akčným filmom: Na riskantnú jazdu Bratislavou doplatila nevinná žena

Vodič so zákazom šoférovať spôsobil pod vplyvom alkoholu nehodu Zobraziť galériu (3)
Vodič so zákazom šoférovať spôsobil pod vplyvom alkoholu nehodu (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA - Riskantná jazda môže pre vodiča skončiť aj s vážnymi následkami. O tom sa na vlastnej koži presvedčil iba 19-ročný Ján z okresu Brezno. Počas uplynulého víkendu sa jeho nezodpovedná a riskantná jazda skončila dopravnou nehodou, pri ktorej utrpela zranenia 25-ročná žena. Vodičovi, ktorý si podľa všetkého neuvedomil, že nie je v akčnom filme, hrozia až dva roky väzenia.

Policajná hliadka chcela 25. novembra krátko pred 02.30 hod. zastaviť z dôvodu vykonania kontroly motorové vozidlo Renault Laguna smerujúce z Bojnickej ulice na Galvaniho ulicu. Na výstražné a svetelné znamenia „STOP“ však vodič nereagoval a hliadke unikal. V križovatke ulíc Galvaniho a Ivanská ale nezvládol riadenie a došlo k nárazu do stojaceho vozidla Volkswagen Beetle. Jeho 25-ročná vodička utrpela viaceré zranenia, s ktorými ju previezli do jednej z nemocníc.

Vodič so zákazom šoférovať
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

Vodiča Renaultu podrobili vykonaniu dychovej skúšky. Namerali mu až 0,94 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje 1,96 promile. Ukázalo sa však, že to nebol jediný priestupok, ktorého sa dopustil. Mladík viedol auto aj napriek udelenému zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Rovnako bolo preukázané, že vedenia motorového vozidla sa dopustil bez súhlasu jeho majiteľa. Problémového vodiča eskortovali na príslušné policajné oddelenie a po vykonaní potrebných úkonov ho umiestnili v cele policajného zaistenia.

Vodič so zákazom šoférovať
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

Mladík si svojim konaním poriadne zavaril. Poverený príslušník vzniesol voči nemu v tejto súvislosti obvinenie z trestného činu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla v súbehu s trestným činom marenia výkonu úradného rozhodnutia a trestným činom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vec sa realizuje v tzv. „super rýchlom“ konaní. V prípade preukázania viny hrozí Jánovi P. trest odňatia slobody až na dva roky. 

Nehoda v Bratislave: VIDEO Zranený chodec a vodič MHD, transport do nemocnice

Nulová tolerancia

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave opätovne apeluje na vodičov, aby jazdili bezpečne, plne sa venovali vedeniu vozidla a rýchlosť jazdy za každých okolností prispôsobili svojim schopnostiam a vlastnostiam motorových vozidiel.

FOTO Ján (19) si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

"Zároveň by sme radi upriamili pozornosť vodičov aj na ustanovenie zákona o cestnej premávke, v zmysle ktorého je účastník cestnej premávky povinný uposlúchnuť pokyn, výzvu alebo príkaz policajta súvisiaci s výkonom jeho oprávnení pri dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, ako aj strpieť výkon jeho oprávnení. Rovnako apelujeme na vodičov, aby rešpektovali a pri vedení motorových vozidiel dbali na dodržiavanie ustanovení právnych predpisov, najmä zákona o cestnej premávke," uviedol Michal Szeiff z Krajského riaditeľstva Policajného zboru Bratislave.

Zdôraznil, že alkohol v žiadnom prípade za volant nepatrí. Na Slovensku platí tzv. nulová tolerancia výšky hladiny alkoholu v dychu, respektíve v krvi u vodičov.

Viac o téme: NehodaVodičPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu