Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Najvyšší trest za nehanebný čin: Muž (64) brutálne zabil svoju rodinu, dostal injekciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

HUNTSVILLE - Mexického občana, ktorý pred viac ako 26 rokmi brutálne ubil na smrť svoju ženu a dve malé deti, popravili v noci na štvrtok v americkom štáte Texas. Informovala o tom agentúra AFP.

Roberto Moreno Ramos (64) dostal smrtiacu injekciu v stredu večer miestneho času vo väznici v meste Huntsville. Na popravu čakal od svojho odsúdenia v roku 1993, teda celé štvrťstoročie. V roku 1992 v texaskom meste Progreso, ktoré leží v blízkosti mexických hraníc, dobil kladivom na smrť svoju manželku Letíciu (42), dcéru Abigail (7) a syna Jonathana (3). Telá obetí ukryl pod dlažbu v kúpeľni domu, kde rodina bývala. 

O tri dni neskôr sa oženil so svojou milenkou, ktorá vôbec netušila, že Ramos bol ženatý. Telá obetí sa našli o dva mesiace. Ako ďalej uvádza AFP, Ramosovi právnici sa dlhé roky snažili poprave zabrániť odvolávajúc sa na fakt, že Mexičan trpí poškodením mozgu a bipolárnou poruchou.

Mexické orgány a ľudskoprávne organizácie taktiež dlhodobo tvrdili, že Ramosa v čase zatknutia neinformovali o tom, že mohol žiadať právnu pomoc od mexického konzulátu. Na tú mal právo na základe medzinárodných ženevských konvencií.

Mexická vláda popravu odsúdila s tým, že v Ramosovom prípade došlo k vážnemu porušeniu základných ľudských práv aj medzinárodného práva. V USA tento rok popravili už 21 ľudí, vrátane Ramosa, a 11 z toho v štáte Texas, píše agentúra AP. 
 

Viac o téme: VraždaTrest smrti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu