Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nové detaily v prípade zmiznutej mamičky Andrey: FOTO Za únosom stoja nebezpeční muži

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: reprofoto tv markíza)

HLOHOVEC - Po dvoch rokoch nastal v prípade zmiznutej Andrey ďalší zvrat. NAKA okrem jej bývalého manžela podozrieva ďalších troch mužov. Tí majú za sebou bohatú minulosť, jeden z nich bol členom srbského drogového kartelu. Podľa polície práve títo traja muži vykonali skutok na pokyn bývalého manžela. Miroslav Vlček však tvrdí, že s únosom nič nemá. Pozrite si fotografie troch mužov, ktorí stoja za únosom.

Po dvoch rokoch sa TV Markíza podarilo získať fotografie a mená troch podozrivých recidivistov. Práve týchto troch mužov viní vyšetrovateľ NAKA zo zmiznutia Andrey Vlčekovej. Jeden z nich bol dokonca v minulosti členom srbského drogového kartelu.  

Nebezpeční únosci

Po tom, čo sa po mamičke dvoch detí zľahla zem, sa všetka pozornosť upriamila na jej bývalého manžela, Miroslava Vlčeka. Ten bol vo väzbe takmer tri roky za podvody a na slobodu sa dostal len mesiac predtým, ako jeho exmanželka Andrea zmizla. Od začiatku sa hovorilo len o tom, že za únosom mamičky sú nezhody medzi bývalými manželmi. Práve on si mal objednať u troch mužov únos. 

Andrea Vlčeková je nezvestná
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia SR)

Doposiaľ nebola identita mužov známa. Matku dvoch detí mali uniesť na parkovisku. Údajne ešte stihla zatelefonovať blízkym, že ju uniesli a odvtedy sa po nej zľahla zem. Podľa polície to trojica spravila na priamu objednávku Miroslava Vlčeka. Ten podľa jeho vlastných slov nemá s únosom nič spoločné.

Bohatý register trestov

Traja muži majú podľa registra trestov bohatú kriminálnu minulosť a boli dokonca niekoľkokrát odsúdený. Známe sú aj mená troch mužov - Vojtech Ollé, Jozef Péter a Mladen Despotovski. Ollé sa mal zdržiavať prevažne v Dunajskej Strede a vo februári tohto roka na neho vydali európsky zatýkací rozkaz pre pozbavenie osobnej slobody Andrey Vlčekovej. Aktuálne je za mrežami v Rakúsku, súdia ho tam za krádež a jeho trestný register je dlhý. Práve on sa mal s Miroslavom Vlčekom spoznať za mrežami. 

Nové detaily v prípade
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: reprofoto tv markíza)

Jediný z trojice Jozef Péter aktuálne sedí vo väzbe v Leopoldove za únos Andrey. Do väzby ho poslali, aby neutiekol a nepokračoval v trestnej činnosti. Mladen Despotovski, prezývaný Despa, pochádza zo Srbska. Momentálne si odpykáva 12-ročný trest za vydieračský únos. V Srbsku mal byť v roku 2004 svedkom v procese s jedným z najväčších drogových kartelov. Priznal, že bol jeho členom a predával pre nich heroín. Všetci traja muži boli v čase únosu Andrey Vlčekovej na slobode. Dvaja z nich vinu popierajú.

Osudný deň

Súd s Miroslavom Vlčekom je už naplánovaný na utorok 13. novembra . Po Andrey niet ani stopy a nenašli ani jej telo. Ich dvaja spoloční synovia sú bez mamy už dva roky.  O únose hovorilo celé Slovensko. V deň, kedy Andreu uniesli, ju v Hlohovci hľadal aj policajný vrtuľník. Andrea vraj stihla ešte kontaktovať svojho priateľa Dávida a ten mal zalarmovať políciu. V Hlohovci dokonca zasahovali aj elitní policajti. 

Miroslav Vlček
Zobraziť galériu (4)
Miroslav Vlček  (Zdroj: reprofoto tv markíza)

O niekoľko dní začala polícia pátrať po Miroslavovi Vlčekovi, ktorý je momentálne obžalovaný z Andreinho únosu a prípad prešiel z Okresného súdu v Trnave na Špecializovaný súd v Banskej Bystrici.

Viac o téme: únosHlohovecAndrea Vlčeková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu