Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nedotknuteľní? Autičkári opäť úradovali: Polícia našla luxusné auto v garáži policajta, známe mená

Ukradnutý Mercedes našla polícia v garáži, ktorá je písaná na súčasného policajta. Prenajímať si ju má Braňo K. Zobraziť galériu (5)
Ukradnutý Mercedes našla polícia v garáži, ktorá je písaná na súčasného policajta. Prenajímať si ju má Braňo K. (Zdroj: FB/HAKA)

BRATISLAVA - Biznis s kradnutými autami aj naďalej pokračuje a autičkári sa nezastavia pred ničím. V polovici októbra polícia našla v jednej pezinskej garáži ukradnuté luxusné auto. Podľa našich informácií sú aj za týmto známi pezinskí autičkári, o ktorých mnohí tvrdia, že sú nedotknuteľní.

Nedávno sme vás informovali o Soninom prípade, ktorá si aj s priateľom pred rokom kúpila luxusné auto. Dlho sa však z neho netešili, pretože im ho ukradli. Polícia zastavila trestné stíhanie pre nedostatok dôkazov.

Kúpili si auto, o rok im ho ukradli: Takto NAKA chráni zlodejov, autičkári z mafiánskych zoznamov

Soňa s priateľom tak nemá ani auto, ani peniaze. Podľa jej slov však za krádežou stojí známy pezinský autičkár Fero H. spolu s ich bývalým kamarátom, ktorý im kúpu auta sprostredkoval, Braňom K.

Braňo K., ktorý podľa Sone ukradol jej luxusné auto
Zobraziť galériu (5)
Braňo K., ktorý podľa Sone ukradol jej luxusné auto

"Fera kryjú policajti na NAKA," povedala vtedy pre Topky Soňa. Po zverejnení článku mala polícia podľa našich informácií vykonať prehliadky v niekoľkých autobazároch a pýtať sa práve na Fera H.

Fero H. má byť v Pezinku známa firma
Zobraziť galériu (5)
Fero H. má byť v Pezinku známa firma

Ďalšie ukradnuté auto

V polovici októbra upozornila skupina HAKA, ktorá pomáha pátrať po kradnutých vozidlách, na to, že polícia v jednej z pezinských garáží našla ďalšie ukradnuté auto. V súvislosti s týmto prípadom sa opäť vynárajú známe mená. Majiteľom garáže, v ktorej auto našli, je Martin K., súčasný príslušník policajného zboru.

Podľa nášho zdroja si ju od neho prenajíma Braňo K., ktorý má úzko spolupracovať s Ferom H. Polícia sa však k tomuto prípadu vyjadrovať nechce. " Vami uvedeným prípadom sa v súčasnosti zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva PZ v Senci. Vyšetrovanie tohto prípadu naďalej pokračuje, v danej veci sú vykonávané všetky potrebné úkony s cieľom jej náležitého objasnenia. Vzhľadom na štádium trestného konania bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť," informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Mafiánske zoznamy a jakšíkovci

Fero H. pritom nie je neznáma osoba. V roku 2005, keď unikli takzvané mafiánske zoznamy, bolo jeho meno spolu s ďalšími v skupine záujmových osôb na úseku MOTO. S mafiánskymi zoznamami má mať však spoločného omnoho viac.

Ukradnutý Mercedes
"Odvtedy, čo zobrali jakšíkovcov, si robí, čo chce. Polícia ho chráni," tvrdí náš zdroj. Fero H. má byť podľa našich informácií korunným svedkom v prípade Martina Ráca, ktorého pred niekoľkými rokmi obvinili v kauze autičkárskeho gangu.

Martin Rác
Zobraziť galériu (5)
Martin Rác

Rác bol okrem toho obvinený aj v kauze poisťovacích podvodov, ktoré policajti odhalili pri práci na bratislavskej skupine jakšíkovcov. Náš zdroj tvrdí, že Fero H. mal ukradnúť auto aj im. Jakšíkovci ho však našli a Fera si podali. Fero však vypovedal a aj na základe jeho výpovede skončil Martin Rác spolu s ďalším mužom na dva roky vo väzbe.

Fero H. figuruje aj v takzvaných mafiánskych zoznamoch.
Zobraziť galériu (5)
Fero H. figuruje aj v takzvaných mafiánskych zoznamoch.  (Zdroj: archív)

Viac o téme: AutičkáriMafiánske zoznamyUkradnuté autáJakšíkovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu