Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rušno bolo aj počas dušičiek: Polícia rieši prípady jazdenia pod vplyvom alkoholu a krádeže

Opitý vodič prešiel cez kruhový objazd. Narazil a zničil dopravnú značku. Zobraziť galériu (2)
Opitý vodič prešiel cez kruhový objazd. Narazil a zničil dopravnú značku. (Zdroj: KR PZ Prešov)

NEMEŠANY - Polícia obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 33-ročného muža z Nálepkova v okrese Gelnica, ktorý šoféroval opitý a prešiel cez kruhový objazd.

"Obvinený viedol vo štvrtok (1.11.) v čase o 03.10 h osobné auto po ceste I/18 v smere od Spišského Podhradia na obec Nemešany. Počas jazdy vyšiel s vozidlom na vyvýšený stredový ostrovček kruhového objazdu, prešiel rovno cezeň a prednou časťou auta narazil do dopravnej značky," informoval v piatok prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik. 

Opitý vodič prešiel cez
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: KR PZ Prešov)

Ako ďalej uviedol, muž následne s autom zastavil za kruhovým objazdom pred zvodidlami v smere na obec Nemešany. V dychu mu namerali približne 1,5 promile alkoholu. "Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Na aute vznikla škoda cca 600 eur a na dopravnom značení približne 100 eur. Obvinený vodič bol umiestnený do cely policajného zaistenia a stíhaný je v takzvanom super rýchlom konaní," uzavrel hovorca.

Krádež kabelky z auta pri prešovskom cintoríne

Prešovskí policajti vyšetrujú krádež kabelky z auta zaparkovaného pri prešovskom cintoríne. Ako v piatok informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik, ku krádeži došlo vo štvrtok (1.11.) v čase medzi 19.00 h a 19.30 h na Šafárikovej ulici v Prešove.

"Na parkovisko pri autobusovej zastávke oproti mestskému cintorínu zaparkoval 25-ročný Prešovčan osobné auto Seat Leon. Doposiaľ neznámy páchateľ na zadných dverách rozbil sklo a z auta ukradol kabelku. Boli v nej osobné doklady, peňaženka, kľúče a okuliare," uviedol Džobanik s tým, že škoda spôsobená krádežou bola vyčíslená na 100 eur a poškodením auta taktiež na 100 eur. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Polícia v tejto súvislosti zároveň upozorňuje, že krádežiam vlámaním do motorových vozidiel je možné predchádzať. Všetky voľne a viditeľne ponechané veci v aute sú podľa hovorcu lákadlom pre zlodejov. "Zamykajte svoje auto vždy, aj keď sa od neho vzďaľujete len na niekoľko minút. Auto nielen uzamknite, ale dávajte pozor aj na zatváranie okien, dverí a kufra," vysvetlil Džobanik.

Podľa jeho slov nie je rozhodujúce, či sa v aute nachádzajú viac či menej cenné veci, pri krádeži zväčša dochádza aj k poškodeniu motorového vozidla, čo zvyšuje spôsobenú škodu. Odporúča preto aj pri opustení vozidla len na malú chvíľu vziať si svoje cennosti so sebou.

Viac o téme: AlkoholKrádežŠoférovaniePrešovNemešany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu